Büyükelçi'den Türk İş Adamlarına Çağrı

Büyükelçi'den Türk İş Adamlarına Çağrı
Türkiye'nin Varşova Büyükelçisi Yusuf Ziya Özcan, Türk şirketlerine çağrıda bulundu.

Türkiye'nin Varşova Büyükelçisi Yusuf Ziya Özcan, Rusya'nın ekonomik ambargo uyguladığı Polonya'nın başına gelenlerden Türkiye'nin ders çıkarması gerektiğini belirterek, "Bir Türk şirketi buraya gelip Polonyalı şirket bulup üretime başlamalı ya da Polonyalı şirket bir Türk şirketi bulup Türkiye'de üretime başlamalı" dedi.

Polonya'nın Poznan şehrinde düzenlenen geleneksel Polagra Food Gıda Fuarı'nı izleyen Türk gazeteciler ve iş adamları ile bir araya gelen Özcan, iki ülkenin diplomatik ilişkilerinin 600 yıldır devam ettiğini söyledi.

Söz konusu sürenin genel anlamda dostluk içinde geçtiğini dile getiren Özcan, "İnsan böylesine iyi ilişkilerinin olduğu ülke ile ticari ilişkilerinin de çok daha iyi olmasını arzu ediyor" diye konuştu.

Geçen yıl itibarıyla iki ülke arasındaki dış ticaret hacminin 5,2 milyar dolar düzeyinde olduğunu kaydeden Özcan, Rusya'nın uyguladığı ambargonun Polonya ekonomisini olumsuz etkilediğine işaret etti.

Polonya'nın başına gelenlerden Türkiye'nin ders çıkartması gerektiğini ifade eden Özcan, "Bir Türk şirketi buraya gelip Polonyalı şirket bulup üretime başlamalı ya da Polonyalı şirket bir Türk şirketi bulup Türkiye'de üretime başlamalı" dedi.

Bunu gerçekleştirmenin ticari açıdan önemli bir değişiklik olacağını belirten Özcan, özellikle Türkiye'deki teşvik mevzuatından çok daha fazla insanın yararlanmasını arzuladıklarını kaydetti.

İşbirliği olanaklarını araştırmak için Türk firmaların kendilerine başvurabileceklerini bildiren Özcan, özellikle ambargo sonrası Polonya'da oluşan işbirliği imkanının Türk iş adamları tarafından görülmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.