KYK Kredi ve Burs Başvuruları Başladı Mı? İşte O Tarihler

KYK Kredi ve Burs Başvuruları Başladı Mı? İşte O Tarihler
KYK Burs ve Kredi başvuruları başladı. Peki başvuru tarihleri ne zaman ve KYK burs başvurularında son gün ne zaman?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yapılan açıklama ile beraber 2014-2015 dönemi için kredi ve burs başvurularının alınmaya başlandığı duyuruldu. Kredi ve burs başvuruları 22 Ekim itibariyle başladı ve 9 Kasım tarihinde sona erecek.

KYK Burs ve Kredi başvuru tarihleri ve son başvuru tarihi ne zaman?

KYK tarafından öğrencilere verilecek burs ve öğrenim kredileri için başvuru tarihleri 22 Ekim ve 9 Kasım arasında alınacak.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından her yıl ihtiyacı olan öğrenciler için açılan burs ve kredi başvuruları bu yıl da başladı. Üniversite öğrencileri için oldukça yüksek önem taşıyan burs ve kredi başvuruları 22 Ekim - 9 Kasım tarihleri arasında kyk.gov.tr adresi üzerinden alınacak.

KYK kredi ve burs başvurusu yapabilmek için bir yüksek öğrenim kurumunda okuyor olmak gerekiyor. Başvurular değerlendirilip öncelik sırasına göre bazı öğrencilere geri ödemesiz burs ödenirken, geri kalan öğrenciler ise eğer isterlerse üniversite hayatları sona erdikten sonra ödeyecekleri öğrenim kredisini alabiliyorlar.

BURS NEDİR?

Yurt içinde ve dışında yükseköğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere karşılıksız verilen paradır.

ÖĞRENİM KREDİSİ NEDİR?

Yurt içinde ve dışında yükseköğrenim yapan Türk gençlerini maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yükseköğretim kurumlarının normal öğrenim süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır. 

Öğrenim kredisi borcu, öğrenciye normal öğrenim süresince verilen miktarlara Türkiye İstatistik Kurumu Yurt İçi Üretici Fiyat (Yİ-ÜFE) Endeksindeki artışlar uygulanarak hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit edilir.

BAŞVURU SIRASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

Burs ve öğrenim kredisi başvurusunda bulunan öğrencilerin beyanlarının doğruluğu, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından Kamu kurum ve kuruluşlar nezdinde araştırılacaktır. Beyanlarınızın doğru olmadığının tespit edilmesi halinde burs veya öğrenim kredisi hakkınız iptal edilecektir.

İnteraktif başvurunuzu yaparken her alanı dikkatlice inceleyiniz,

Hatalı, eksik bildirim, gerçeğe aykırı beyan; burs/öğrenim kredisi almanızı engeller.

Kimliğiniz ile ilgili bilgileri, mutlaka nüfus cüzdanınıza bakarak cevaplayınız.

Bekar öğrenciler anne ve/veya babasına (evli öğrenciler ise kendilerine ve/veya eşlerine) ait aylık net gelirini tam ve doğru olarak yazınız.

Burs ve öğrenim kredisi almaya hak kazanan öğrencilere ait bilgiler www.kyk.gov.tr internet adresinden öğrenilebilecektir. Ayrıca adrese herhangi bir tebligat yapılmayacaktır.

Başvuruda bulunduktan sonra gerekmesi halinde, başvuru bitim tarihine kadar bilgilerinizde güncelleme yapabilirsiniz.

Burs ve öğrenim kredisi için önemli tarih

Burs ve öğrenim kredisi başvuruları başladı. Başvurular, 9 Kasım 2014'e kadar yapılabilecek.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, 2014-2015 öğretim yılına ilişkin burs ve öğrenim kredisi başvurularının başladığını duyurdu.

Yurt-Kur'dan yapılan açıklamada, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran öğrencilerle halen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf öğrencilerinin burs ve öğrenim kredisi başvurularının bugün başladığı bildirildi.
Açıklamada, başvurular, 9 Kasım 2014'e kadar Yurt-Kur'un resmi web sitesi "www.kyk.gov.tr" adresinden yapılabileceği duyuruldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.