Diyanet MBSTS Başvuru Tarihleri Ne Zaman?

Diyanet MBSTS Başvuru Tarihleri Ne Zaman?
Diyanet'in Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı ÖSYM tarafından düzenlenecek. ÖSYM'nin açıkladığı MBSTS başvuru tarihleri ve sınav tarihi!

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından daha önce Anadolu Üniversitesi'ne yaptırılan Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı'nı 2015 yılında ÖSYM düzenleyecek. ÖSYM tarafından yapılan açıklama ile sınav takvimi, başvuru tarihleri ve MBSTS sınav tarihi açıklandı.

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (2015-DİB-MBSTS) 22 Şubat 2015 tarihinde düzenlenecek Diyanet İşleri Başkanlığı sınavı için başvuru tarihleri ise 25 Aralık 2014 - 4 Ocak 2015.

Diyanet geçen yıl iş alım öncesi MBSTS'yi böyle duyurmuştu;

Diyanet İşleri Başkanlığı ilgili mevzuatı uyarınca;

1.      Cami görevlilerinin görev yeri değişikliği,
2.      Başkanlığımız personelinden başka unvanlarda görev yapmakta iken Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip veya müezzin-kayyım unvanlarına müktesebi olanlar için naklen, müktesebi olmayanlar için ilk defa naklen atamaları,
3.      Kariyer unvanları basamaklarında yükselmeler,
4.      Yurtdışı ile hac ve umre hizmetlerinde (hac ve umre hizmetleri için Müftü, Vaiz ve Eğitim Görevlileri hariç) din görevlisi görevlendirmeleri,
için Başkanlıkça yapılacak sınavlara katılmak isteyen Başkanlığımız personeline yönelik (4/B statüsünde çalışan sözleşmeli personel dahil) 24.05.2014 tarihinde Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (MBSTS) yapılacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.