Tüzmen tarım ihracatında hedef yükseltti

Tüzmen tarım ihracatında hedef yükseltti
Tüzmen: Tarım ürünleri ihracatını artırmak için var gücümüzle çalışıyoruz

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türkiye'nin tarım ürünleri ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24 arttığını söyledi.

Bakan Tüzmen, Mersin'in Mut İlçesi Kurtsuyu Köyü'nde bu yıl 3. düzenlenen Zeytin Hasat Şenliğinde yaptığı konuşmada, tarım ürünleri ihracatının önemine dikkat çekti. Türkiye'deki 150 milyon zeytin ağacının Mut ilçesinde olduğuna bunun da Türkiye ortalamasının yüzde 5'ine tekabül ettiğine dikkat çeken Tüzmen, zeytin ihracatını artırmak için ciddi çalışmalar yaptıklarını vurguladı.

İhracatta tarım ürünlerinin büyük öneminin bulunduğuna işaret eden Tüzmen, "Tarım ürünleri ihracatı, geçen yılın ilk 8 ayına göre yüzde 24 arttı. Bu yıl sonuna kadar 10 milyon doların üzerinde tarım ürünleri ihracatı bekliyoruz" dedi.

Yapılan çalışmaların devlet millet kaynaşmasının en büyük göstergesi olduğunu anlatan Tüzmen, "Türk malı fabrikalarımız kendi ürünlerimizi yağ haline getiriyor. Buradan elde edilen ürünleri dünyaya pazarlamaya çalışıyoruz. Mut zeytinyağı binde 4 civarındaki asit oranıyla en kaliteli zeytinyağıdır. En büyük isteğimiz bu ürünümüzü dünyaya tanıtarak ihracatımızı artırmaktır. Bu amaçla zeytin ve zeytinyağı tanıtım grubu kurduk. Yaptığımız çalışmalarla İspanya ve İtalya ile yarışmamız lazım." diye konuştu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ise, zeytinyağı ihracatını artırmak için zeytin ve zeytinyağı tanıtım grubu kurmak için çalışma sarfettiklerini söyledi. 

Bundan sonraki günlerde Anadolu Şişecam grubu ile zeytinyağını daha iyi pazarlamak için çalışma yaptıklarını ifade eden Büyükekşi, "Amacımız zeytinyağını çok güzel bir ambalajda sunabilmektir. Bununla ilgili projemiz çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Dünyaca ünlü tasarımcılar zeytinyağı şişe tasarımı için uğraşıyorlar. Kasım ayı ortasında tasarımlarını bitirecekler. Bu şişelerle zeytinyağını daha iyi pazarlayacağız" şeklinde konuştu

Zeytin şenliği, Mut'un Haydar Köyü'nden Abdullah ve Şevket Yalçın'a ait zeytin bahçelerinde hasat etkinliğiyle başladı. Ardından Kurtsuyu Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ne ait zeytinyağı fabrikasında zeytinyağı sıkımı gerçekleştirildi. Şenlikler Mut halkoyunlarıyla ekibinin gösterileriyle devam etti.

Şenliklere; Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, MHP Mersin Milletvekili Kadir Ural, CHP Milletvekili İsa Gök, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Türkiye İhracat Birliği Meclis Başkanı Mehmet Büyükekşi, Mut Kaymakamı Osman Yenidoğan, Belediye Başkanı Selahattin Arslan, çevre ilçe belediye başkanları, idari amirler ve vatandaşlar katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.