Ali Babacan'dan CHP'ye vaatlerle ilgili tepki

Ali Babacan'dan CHP'ye vaatlerle ilgili tepki
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, katıldığı bir programda gündeme yönelik soruları cevapladı.

Babacan, yaptığı açıklamada muhalefet partisinin ekonomik vaatlerini yerine getirmesinin mümkün olmadığını, olma ihtimalinde Türkiye'nin sonunun Yunanistan'a benzeyebileceğini söyledi.

YUNANİSTAN BOL KESEDEN DAĞITIYORDU

İşte Ali Babacan'ın o sözleri:

"İstikrar bir kere sarsıldığında bir ülkenin ne duruma düşeceğini etrafımızdan görebiliyoruz. Bakın Yunanistan'a, geçen yıl 100 bin memur işten atıldı. Memur ve emekli maaşlarını düşürdüler. Bol keseden dağıtıyorlardı bir dönem. Avrupa Birliği'nden (AB) parayı alıyorlardı ki bizim öyle bir imkanımız yok.

Mesela Polonya'ya bu yıl milli gelirinin yüzde 4'ü kadar AB'den hibe geliyor. Bizim milli gelirimizin yüzde 4'ü demek, 32 milyar dolar. Türkiye'ye bir yerlerden yılda 32 milyar dolar hibe gelse, herhalde çok farklı şeyler biz de yaparız ama Yunanistan örneği... Ne kadar bedava para gelirse gelsin ki bizim öyle bedava para gelen bir yerimiz yok. Dikkatli harcanmazsa, har vurup harman savrulursa bir ülkenin ne duruma düşeceği komşumuzdan belli."

CHP VAATLERİ YAPSA BİZ DE YUNANİSTAN OLURUZ

Ali Babacan "CHP bunları yaparsa, Yunanistan oluruz mu diyorsunuz?" sorusuna da "Bunları yaparsa değil, zaten inşallah öyle bir ihtimal yok, yapabilecek fırsatı halkımız onlara vermez ama Türkiye'de öyle yanlış politikalar uygulanırsa, sonucu Yunanistan, iflas noktasına gelen bir ülkedir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum