İşte Sempatik Sırrı'nız

İşte Sempatik Sırrı'nız
Çözüm sürecinde “barış havarisi” olarak gösterilen HDP’li Sırrı Süreyya Önder’in, PKK’lıları “şehit” ilan etmesine, İsmail Türüt, Ahmet Yenilmez ve Özcan Yeniçeri’den çok sert tepki geldi.

HDP’nin en güçlü isimlerinden biri haline gelen ve yıllarca bazı medya organları ile köşe yazarları tarafından “barış havarisi, demokrat, entelektüel, sinemacı, sempatik” ilan edilmesiyle birlikte şımartılıp parlatılan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in öldürülen bir PKK’lı için söylediği sözler infiale yol açtı. Nerede çekildiği bilinmeyen, önceki gün basına yansıyan kısa bir videoda PKK’lı terörist için “şehit” ifadesini kullanan Önder’in “Böyle bir ölüm hepimize nasip olsun” şeklindeki sözleri tepki çekti.

sirri-apo.jpg

EKRANLARIN ARANAN ADAMI YAPILDI

Sırrı Süreyya Önder’i senaristlik yaptığı dönemden tanıdığını anlatan ünlü sanatçı İsmail Türüt, “Benim gözümde dün de haindi bugün de hain. O adam tam bir bölücüdür. Sırrı Süreyya Önder, HDP’nin medya ayağını üstlenerek insanlara şirin gözükmeye çalışan tuhaf bir adamdır. Kimse kusura bakmasın ama o adamı bu ülkedeki yazarlar, çizerler, televizyoncular, gazeteciler ve sanatçılar ‘barış elçisi’ diyerek parlattılar. Yok ‘sinemacı’, yok ‘demokrasi havarisi’, yok ‘özgürlükçü’ kelimelerini onun için kullanarak bu milletin içine yavaş yavaş yoğurdular, millete şirin göstermek için hazırladılar. Yıllarca ekranların aranan adamı oldu. İyi biliyoruz ki AK Parti’ye yakın kanallarda, gazetelerde bile bu adama nutuk attırıldı. Ben o adam hakkında asla yanılmadım yanılmam da ancak o yanılanlar utansın” dedi.

turut-001.jpg

CİLACILAR KENDİNİZE GELİN

Marksist, Leninist, ateist bir örgüt militanı için “şehit” ifadelerini kullanan HDP’li Sırrı Süreyya Önder’e ünlü oyuncu Ahmet Yenilmez de sert tepki gösterdi. Önder’i hemen iman tazelemeye davet eden Yenilmez, “Sırrı Süreyya Önder eğer Müslümansa hemen bir iman tazelesin. Çünkü İslam’ın dini vecibeleriyle bile alay eden PKK’lıyı ‘şehit’ addeden Müslüman olamaz. Mehmetçiğe kurşun sıkan birine ‘şehit’ diyebiliyorsa bu saatten sonra o kişi hiçbir şekilde muhatap alınacak biri değildir. Biliyoruz ki Sırrı Süreyya Önder medyamız tarafından parlatıldı. Önder’in parlatılmasında emeği olanlar  ve gelecekteki Sırrı’ların şu anda parlatılıyor olmasına emek verenlerin kendilerine gelmeleri lazım” diye konuştu.   

ahmet-002.jpg

PKK SORUMLULUK YÜKLÜYOR

Eski MHP Milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri de şunları söyledi: “Sırrı Süreyya Önder bir taraftan artist oluyor bir taraftan şovmenlik yapıyor bir taraftan da orta oyunu oynuyor ve kendisini gayet iyi kamufle ederek sureti haktan görünme gibi medyada bir rol üstlenebiliyor. Şimdilik Sırrı Süreyya’yı kullanıyorlar ancak PKK endeksli HDP’li milletvekillerinin tamamı böyle. PKK’nın bugün HDP içerisindeki bütün milletvekillerine yüklediği sorumluluk; Türk askerini aşağılamak, PKK’lıları yüceltmek ve PKK militanlarına özel bir mertebe atfetmek gibi bir tavır içerisine giriyorlar.”  

ozcan.jpg

SEVMEZSENiZ KELLEMi KESERiM

Hürriyet gazetesi yazarı Ayşe Arman, 5 Ocak 2013’te yazdığı bir köşe yazısında  teröristlere “şehit” diyen Sırrı Süreyya Önder’i övgü dolu sözlerle tanımlamıştı. Arman, Önder hakkında şu ifadeleri kullanmıştı: “Onu sevmemek imkansız. Biri onu sempatik bulmadığını söylesin, kellemi keserim. Mümkün değil. İyi şeyler yayılıyor ondan. Bir sürü şey öğreniyorsunuz. Bir tür halk filozofu. Güldürüyor, düşündürüyor, insanı gaza getiriyor, cesaret veriyor.”

ayse-arman.jpg

Vahdet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum