PKK Yüksekova’ya Doçka/Uçaksavar Sokmuş

PKK Yüksekova’ya Doçka/Uçaksavar Sokmuş
Açılım politikalarını fırsata dönüştürüp şehirlere mühimmat yığan, yollara mayınlar döşeyen ve bugün bunları bir bir kullanan PKK’nın, uçaksavarları da olduğu ve bunları Türkiye’ye soktuğu anlaşıldı.

Güvenlik güçleri terörle mücadelede önceliği Yüksekova’ya verdi. Bazı “köşe” yazılarında terör örgütü PKK’nın ele başlarından Murat Karayılan’ın  Yüksekova sınırları içinde olduğu öne sürülse de istihbarat birimleri bu iddiayı yalanladı.

İstihbarat birimlerinden elde edilen bilgilere göre PKK, süreci fırsat bilerek Rus yapımı Doçka adı verilen 4 uçaksavarı Yüksekova şehir merkezine sokmayı başardı.  

Özellikle helikopterlere karşı etkili olan Doçkaları ele geçirmek için başta istihbarat birimleri olmak üzere güvenlik güçleri seferberlik ilan etti.

EV EV DOLAŞTIRILIYOR

PKK, güvenlik güçlerine karşı zaman zaman bu Doçkaları da kullanırken, özellikle bunları propaganda amaçlı gösteriye çıkardığı ifade edildi.  Üst düzey bir güvenlik görevlisi 4 Doçka’nın ev ev dolaştırıldığını  belirterek, şu bilgiyi verdi: “Bölücü örgüt 4 Doçka ile adeta psikolojik harp yürütüyor. Bunlar çok ender olarak saldırılarda kullanılıyor. Ama ev ev  dolaştırılıyor ve örgütün ağır silaha sahip olduğunun ve devlete kafa tutacağının propagandası yapılıyor”.

Habervaktim.com Özel

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum