Polis Servisine Bombalı Saldırı!

Polis Servisine Bombalı Saldırı!
Şırnak'ta PKK'lılar polis servisine bombalı saldırı düzenledi. Saldırıda yaralıların olduğu gelen ilk bilgiler arasında...

Şırnak’ın İdil ve Cizre ilçeleri arasındaki karayolunda, havaalanına giden polis otobüsüne düzenlenen bombalı saldırıda, ilk belirlemelere göre yaralı sayısı 5’e çıktı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. 

Edinilen bilgilere göre olay, İdil-Cizre karayolu üzerinde meydana geldi. Burada bulunan Şerafettin Elçi Havaalanı’na giden polis otobüsünün geçişi sırasında, yola tuzaklanmış bomba patlatıldı. Patlamada, ilk belirlemelere göre, 5 polis yaralandı. Yaralı polisler, olay yerine çağrılan ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Öte yandan, yol, tuzaklanmış ikinci bir bomba şüphesiyle çift yönlü trafiğe kapatıldı. Zırhlı araçlarla, çok sayıda polisin sevk edildiği bölgede, geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

ŞIRNAKLILAR HAVALİMANINI ÇOK SEVMİŞTİ

PKK terör örgütü bölge insanının hizmet aldığı yerlere saldırmasının yanında o hizmet bölgelerinde görevli güvenlik güçlerine karşı da saldırılar gerçekleştiriyor. 2013 yılında hizmete giren Şerafettin Elçi Havalimanı, kısa sürede bölge halkından yoğun ilgi görmüştü. Havalimanında, 10 ayda 103 bin 703 yolcuya hizmet vermişti ve bu sayı her geçen gün artıyordu. 15 olan sefer sayısı önümüzdeki aydan itibaren haftada 18’e yükselmişti. Öte yandan çözüm sürecinin turizme etkisini de katarak açıklamada bulunan Havalimanı Müdürü Suat Tarini, "Çözüm sürecinin etkisiyle bölgede turizm patlaması bekliyoruz" demişti. Ayrıca PKK ve IŞİD tehlikesiyle Hakkari seferleri bir süre iptal edilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.