AK Parti Heyeti: Operasyonlar Huzur İçin

AK Parti Heyeti: Operasyonlar Huzur İçin
AK Parti heyeti, "Terör örgütü PKK, DHKP-C, paralel yapı ve DAEŞ'e yapılan operasyonlar huzur içindir" dedi.

AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım, "Terör örgütü PKK, DHKP-C, paralel yapı ve DAEŞ'in bölgede estirdiği sıkıntıları önlemek için bir huzur operasyonu gerçekleştirilmektedir. Bu operasyon, ülkemizin bütünlüğü, Türkiye'nin geleceği, huzurlu ortamın oluşturulması ve kardeşliğimizin devam ettirilmesini sağlamak içindir" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla, Yıldırım'ın başkanlığında, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy'dan oluşan heyet, Van'da AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.

Burada heyet adına açıklama yapan Yıldırım, bölge illerinde valilikler ve kolluk kuvvetini yerine getiren kurumlarla olduğu gibi teşkilatları, sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri ve vatandaşlarla bir araya geldiklerini söyledi.

Son dönemde Çözüm Süreci'ni istismar eden, baltalayan, halkın huzurunu bozan terör örgütünün yaşattığı sıkıntıları bölge halkından dinlemek, gözlemlerini aktarmak ve bunları rapor haline getirerek Başbakan Ahmet Davutoğlu'na iletmek üzere görevlendirildiklerini anımsatan Yıldırım, seçimlerin ardından başlayan ve gittikçe tırmanan yol kesme, araç yakma, baraj yaptırmama, insanları haraca bağlama, çocukları kalkan olarak kullanma gibi eylemlerin, bölgede yaşayan vatandaşları tedirgin ettiğini ve huzursuzluğa neden olduğunu söyledi.

HUZUR OPERASYONLARI SÜRECEK

Yaşanan huzursuzluğu ortadan kaldırmak için devletin ve hükümetin sınır ötesi "huzur operasyonu" kararı aldığını vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Terör örgütü PKK, DHKP-C, paralel yapı ve DAEŞ'in bölgede estirdiği sıkıntıları önlemek için bir huzur operasyonu gerçekleştirilmektedir. Bu operasyon, ülkemizin bütünlüğü, Türkiye'nin geleceği, huzurlu ortamın oluşturulması ve kardeşliğimizin devam ettirilmesini sağlamak içindir. Bu terör örgütleri bitene kadar, huzur operasyonunun devam edeceği bilinmelidir. Hiçbir sivil kardeşimizin burnunun kanamamasına ve ötekileştirilmemesine özen gösterilmektedir ama bilinmelidir ki terör örgütlerinin bitirilmesi için sonuna kadar inlerine girilecek ve bu çalışmalarımız devam edecektir. Ta ki Türkiye huzur ve barış ülkesi olana kadar."

Bölgede yeniden 1990'lı yıllara gidileceği yönünde bir algı operasyonunun oluşturulmaya çalışıldığına dikkati çeken Yıldırım, kazanımlardan, özgürlüklerden kesinlikle ödün verilmeyeceğini, bu özgürlüklerin Türkiye'deki bütün vatandaşlar için olacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.