İşte Koza Grubu İle İlgili Suçlamalar

İşte Koza Grubu İle İlgili Suçlamalar
Akın İpek'in 23 şirketine dün sabah polis tarafından baskın yapıldı.

Arama kararında, Koza grubu şirketlerinden yurtdışına 7 milyar dolar kaçırıldığı vurgulandı. Peki Koza Grubu ne ile suçlanıyor?

İŞTE SUÇLAMALAR:

1 - Bahreyn, Malta ve Kıbrıs'taki hesaplarına transfer ettiği 7 milyar 40 milyon doların ne amaçla yollandığı belli değil. Paranın 4 milyar doları himmet parası olabilir. 

2 - Grup şirketlerinin mali tablolarında ve banka hareketlerinde ticari hayatın doğasına uygun olmayan şüpheli kazanç ve para hareketleri var. 

3 - Himmet paraları Koza Altın şirketi üzerinden, altın madeni çıkarılarak elde edilmiş gibi gösterildi ve legalleştirildi. Bu paralar, örgütün ABD ve diğer ülkelerdeki vakıf ve derneklerine aktarıldı. 

4 - Koza Altın A.Ş. 210 milyon TL sermaye ile İngiltere'de 2014'te Koza LTD firmasını kurdu ve madenlerden gelen para bu iştirake konularak yurtdışına çıkarıldı. 

5 - Grup, fikir ve eylem birliği içinde FETÖ'ye finansman sağlıyor. 

6 - Sahip oldukları yazılı ve görsel medya organları vasıtasıyla örgüt propagandası yapıyorlar. Bunun için bir kısım paravan ve şemsiye şirketler kurarak gerçeğe aykırı işlemler yapıyorlar. 

7 - Akın İpek'in ortaklığı bulunan şirketlerin ikinci bir muhasebe kaydı olabilir. Bu kayıtlar FETÖ ile bağlantısını net şekilde ortaya dökebilir. 

8 - Şirket hesaplarındaki 2011 yılına ait 122 milyon liralık para transferi EFT sisteminin işleyiş mantığına tamamen aykırı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum