Ak Partili Danışman Saadet'ten Aday

Ak Partili Danışman Saadet'ten Aday
AK Partili Danışman M. Nedim Aslan, Saadet Partisi’nden Ankara milletvekili aday adayı oldu.

1 Kasım’da yapılacak Milletvekili Genel Seçimlerinde Meclis’te grubu bulunan AK Parti, CHP ve MHP’den aday adayı olabilmek için bürokraside yaşanan istifalarda bir sürpriz de Saadet Partisi’nde yaşandı. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nda Basın Müşavirliği görevini yürüten Mehmet Nedim Aslan’ın seçimlerde Saadet Partisi’nden Ankara adayı olabilmek için görevinden istifa ettiği öğrenildi.

BEKİR BOZDAĞ’IN DANIŞMANIYDI

Daha önce eski Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın Yurtdışı Türkler ve Soydaş Topluluklar Danışmanlığını yapan Aslan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda da Uluslararası Kuruluşlar ve İkili İlişkiler Daire Başkanlığı yapmıştı.

Daire Başkanlığı yaptığı dönemde dünyadaki bilim ve teknolojik gelişmelerin Bakanlık bünyesinde takip edilmesini sağlamak amacıyla “Dünyada Bilim ve Teknoloji Alanında Gelişmeler” başlığıyla haftalık rapor çalışması başlatan Aslan, Türkiye’nin üye olduğu OECD bünyesinde bulunan Sanayi, İnovasyon ve Girişimcilik Komitesi’nde Türkiye’yi temsil etmişti. Aslan son olarak Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Basın Müşavirliği görevini yürütüyordu.

YÜKSEK LİSANSINI LONDRA’DA YAPTI

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan Aslan, yüksek lisansını İngiltere’nin başkenti Londra’daki Westminster Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi alanında yaptı. Memuriyet hayatından önce Türkiye’de ve İngiltere’de gazetecilik yapan Aslan, Londra’da bulunan Ortadoğu Medyasını İzleme isimli bir kuruluşta da araştırmacı olarak çalıştı. Aslan, 2013 yılında yayınlanan eski Başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan’ın “Davam” isimli kitabının da editörleri arasında yer alıyor.

 

Vahdet

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.