İzmir'de Terör Örgütü Operasyonu: 10 Gözaltı

İzmir'de Terör Örgütü Operasyonu: 10 Gözaltı
İzmir'de terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, İstihbarat Şubesi ve Milli İstihbarat Teşkilat (MİT) Bölge Başkanlığının koordinesinde Karabağlar, Gaziemir, Konak ve Buca ilçelerinde belirlenen 11 adrese eş zamanlı operasyondüzenledi

Operasyona Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin yanı sıra, Özel Harekat, Çevik Kuvvet ve Asayiş Şubesi ekiplerinin de bulunduğu çok sayıda polis katıldı. Bomba arama köpeklerinin de kullanıldığı operasyona polis helikopteri de havadan destek verdi.

Bazı evlerin kilitli kapılarının "koçbaşı" ile kırıldığı operasyonda gözaltına alınan 10 şüpheli, İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine götürüldü.

Şüphelilerin ikametgahlarında yapılan aramada birisi kurusıkıdan bozma 2 ruhsatsız tabanca, çok sayıda mermi, örgütsel doküman ve dijital veriler ele geçirildi.

Şüphelilerin terör örgütü PKK'nın kırsaldaki dağ kadrosuyla irtibatlı oldukları, aldıkları talimatlar doğrultusunda il genelinde çok sayıda izinsiz gösteri organize ettikleri, bazı siyasi parti binaları ile emniyete ait araçlara saldırarak kamu malına zarar verdikleri, 6 Ağustos'ta Poligon'da, Deniz Er Eğitim Tabur Komutanlığı yakınındaki ormanlık alanda çıkarılan yangının da faili oldukları belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.