Emine Erdoğan'ın Yakın Arkadaşı Bakan Oldu

Emine Erdoğan'ın Yakın Arkadaşı Bakan Oldu
Yeni kabinede iki kadın bakan yer aldı. Emine Erdoğan'ın yakın arkadaşı Sema Ramazanoğlu Aile Bakanı, Adana vekili Fatma Güldemet Sarı, Çevre ve Şehircilik Bakanı oldu.

EMİNE ERDOĞAN'IN YAKIN ARKADAŞI BAKAN OLDU

AK Parti'nin kurucularından Emine Erdoğan'ın yakın arkadaşı Sema Ramazanoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı oldu.

KABİNEYE GİREN İKİNCİ BAŞÖRTÜLÜ BAKAN

Ramazanoğlu, Başbakan Davutoğlu'nun kurduğu seçim hükümetinin ilk başörtülü bakanı Ayşen Gürcan'dan sonra kabineye giren ikinci başörtülü bakan olarak yer aldı.

BAŞÖRTÜ MÜCADELESİYLE TANINIYOR

Ramazanoğlu, AK Parti'nin kuruluşundan hemen sonra Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "milletvekilliğine seçilme yeterliliği bulunmayan Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kurucu üye olamayacağı ve başörtülü 6 kurucunun milletvekili seçilme yeterliliğine sahip bulunmadıklarından kurucu üyelikten çıkarılması" yönünde Anayasa Mahkemesi'ne başvurulan kadınlardan biriydi.

AK Parti'nin Kurucular Kurulu Üyesi olan, Genel Başkan Danışmanlığı ve MKYK üyeliği de yapan Ramazanoğlu'nun, hayatının önemli bölümü başörtüsü mücadelesiyle geçti.

SEMA RAMAZANOĞLU KİMDİR?

1959 yılında Denizli'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Denizli'de bitirdi. 1983 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Çeşitli sağlık kuruluşlarında doktorluk yaptı. İhtisasını İsviçre Bern Üniversitesi Hastanesi'nde gerçekleştirdi. Zeynep Kamil ve Numune Hastanesi'nde doktorluk yaptı. 1998 yılında kendi kliniğini açtı. Evli ve iki çocuk annesi. Almanca ve İngilizce bilmektedir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.