Rusya'dan Flaş Suriye Kararı!

Rusya'dan Flaş Suriye Kararı!
Rusya Dışişleri Bakanlığı, dün düşürülen Rus uçağı konusunda Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi'ne sert tepki verildiği belirtti. Rusya, Suriye'ye S-400 savunma sistemi yerleştireceğini açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Rusya’nın Lazkiye'deki Hmeymim askeri üssüne S-300 hava savunma sistemi yerleştirileceğini açıkladı. Putin açıklamasının devamında "Mevcut Türk yönetimi, kendi ülkesinin 'İslamlaştırılmasını' kasten destekliyor" dedi.

Rusya'nın Fransa Büyükelçisi, uçaktan atlayan pilotlardan birinin Rusya'nın Suriye'deki üssüne götürüldüğünü belirtti. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Suriye'de Rus savaş uçağının düşürülmesi ardından Lazkiye'deki Hmeymim hava üssüne S-400 hava savunma sistemi yerleştirme kararı aldıklarını söylemişti.

PUTİN'DEN TÜRKİYE AÇIKLAMASI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Mevcut Türk yönetimi, kendi ülkesinin 'İslamlaştırılmasını' kasten destekliyor" dedi.

HAVA SAHASININ GÜÇLENDİRİLMESİ İÇİN ÖNLEM ALINACAK

Rusya Genelkurmay Başkanlığı yetkilisi General Sergey Rudiskoy da dünkü açıklamasında, Suriye'de 'hava savunmasını güçlendirmek için önlemler alınacağını' söylemişti. Moskova kruvazörünün de Suriye'deki Rus uçakları için koruma sağlayacağı belirtilmişti.

UÇAKTAKİ PİLOTLARDAN BİRİ RUSYA ÜSSÜNDE

Rusya'nın Fransa Büyükelçisi Alexandre Orlov, Suriye'de düşürülen Rus savaş uçağındaki pilotlarından birini Suriye ordusunun bulduğunu söyledi. Europe 1 radyosuna konuşan Orlov, "Uçaktaki pilotlardan biri paraşütle atlarken yaralandı ve karadaki cihatçılar tarafından vahşice öldürüldü. Diğer pilot ise kaçmayı başardı ve son bilgilere göre, Suriye ordusu tarafından bulundu. Bu pilotun şu anda Rusya'nın hava üssüne götürülüyor olması lazım" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'YLE BİLE ORTAK KOMUTA MERKEZİ KURMAYA HAZIRIZ"

Öte yandan Orlov Rusya'nın IŞİD'i vurmak için Fransa, ABD ve Türkiye'yle bile ortak bir komuta merkezi kurmaya hazır olduğunu belirtti.
RİA Novosti ajansının haberine göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Ümit Yardım’a dün düşürülen Rus uçağı konusunda ‘sert bir tepki’ verdiklerini açıkladı.

"ELÇİYİ ÇAĞIRABİLİRİZ"

Sputnik'in haberine göre, Rusya Federasyon Konseyi Başkan Yardımcısı İlyas Umahanov, gerekirse Rusya’nın Ankara Büyükelçisi'ni geri çağırabileceklerini açıkladı. RİA Novosti ajansına konuşan Umahanov, “Rusya Dışişleri Bakanlığı, büyükelçinin çağrılması konusunu değerlendiriyor. Üstelik bu adımın diplomatik ilişkilerin kopması anlamına gelmesi ve ‘en uç önlem’ olmasına rağmen” dedi.

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi'nin istişareler için de çağrılabileceğini ifade eden Umahanov, “İstişareler yapılmalı ama bu durumun nasıl gelişeceğine bağlı. Tüm artı ve eksileri tartmalıyız. Ben gerilimin düşürülmesi adına büyükelçilerin merkeze çağrılmasına kategorik olarak karşıyım, bu ülkeler krizin dinmesi için hiçbir şey yapmamış olsalar da” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum