İşte "Vur" Emrini Veren İsim

İşte "Vur" Emrini Veren İsim
Hava sahamızı ihlal eden Rus uçağının düşürülmesi konusunda vur emrini bizzat Genelkurmay Başkanı Org. Hulisi Akar'ın verdiği öğrenildi.

Türkiye’nin dün düşürdüğü  Rus uçağı iki ülke ilişkilerini gerginleştirirken, bir sınır ihlali daha yaşandığı ortaya çıktı. Rus uçağının düşmesinin ardından bu ülkenin iki kez daha Türk hava sahasını ihlal ettiği ancak müdahale edilmediği öne sürüldü.

Askeri kaynaklardan edinilen bilgilere göre, dün sabah saatlerinde iki kez hava sınırları ihlal edildi. Uçağın düşürülmesinin ardından  yaklaşık 20-25 dakika sonra Rusya’ya ait iki savaş uçağı daha Türk hava sahasını ihlal etti. Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar ihlali Genelkurmay Karargahı’na bildirdi.  Ancak Rus uçaklarına bu kez her hangi bir müdahale yapılmadı.

MANEVRA SINIRLI SAVUNMASI

Öte yandan Rus uçaklarının Türkiye sınırı sık sık ihlal etmeleri Genelkurmayı rahatsız etti. Sınır ihlallerinin artması üzerine Rus askeri yetkililer Genelkurmay Karargahı’na çağrılarak uyarıldı. Rus yetkilileri görüşmede  sınır ihlallerini “Uçaklarımızın manevra kabiliyetleri sınırlı. Dolayısıyla ihlal zorunluluktan kaynaklanıyor” sözleri ile açıklamak istedi. Ancak Genelkurmay  aynı anda havada bulunan iki Rus uçağından birinin manevra yaparak Suriye içinde kaldığını diğerinin ise sınır ihlali yaptığını belirterek, konu ile ilgili olarak radar kayıtlarını masaya koydu.

EMİR ORGENERAL AKAR’DAN

Bu arada dün düşürülen Rus uçağı ile ilgili vur emrini de Genulkurmay Başkanı Orgeneral Hulisi Akar’ın verdiği ortaya çıktı. Uyarılara yanıt vermeyen ve ısrarla ihlale devam eden uçağın Orgeneral Akar’ın vur emriyle düşürüldüğü ve siyasilerin daha sonra konu ile ilgili olarak bilgilendirildikleri ifade edildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum