Yok Artık! Uçak Düşürmede De Paralel Kuşkusu

Yok Artık! Uçak Düşürmede De Paralel Kuşkusu
Hava sahamızı ihlal eden Rus uçağının düşürülmesi olayıyla ilgili olarak Başkent kulislerinde "yok artık" dedirten söylentiler dolaşıyor. Bunu da paralele bağlayanlar var!

Düşürülen uçak nedeniyle Türkiye ile Rusya arasında yaşanan kriz derinleşirken, kuşkular da peşpeşe dillendirilmeye başlandı.

Hükümet'te kimi isimler “Yeni bir Uludere olayı ile karşı karşıya mıyız” sorusuna yanıt ararken,gözler bugün toplanan (kış dönemi ) Yüksek Askeri Şura'ya (YAŞ) çevrildi.

Rusya düşürülen uçak yüzünden Türkiye’ye karşı bir dizi yaptırımı uygulamaya soktu. Türkiye, diyalog ve diplomasi kapısını  açık tutmaya gayret gösterirken, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “vur emrini ben verdim” açıklamasına rağmen şüpheler ortadan kalkmadı.

YİNE DİYARBAKIR

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un, “Bu planlanmış provokasyona çok benziyor" açıklaması kafaları daha da karıştırdı.  Rus uçağını vuran Türk uçağının Uludere’de olduğu gibi  Diyarbakır 2. Hava Kuvvetleri Üssü’nden havalanması da kulislerde fısıltıyla da olsa “Asker içindeki Paralel Yapı” şüphelerinin dillendirilmesine neden oldu.

Uludere olayının ardından Diyarbakır 2. Hava Kuvvetleri Komutanı Veysi Ağar emekliye sevk edilmişti. Şimdi kış dönemi Yüksek Askeri Şurası’nda yine Diyarbakır’dan üst rütbeli bir komutanın emekliye sevk edilip edilmeyeceği  merakla bekleniyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum