Gizli Toplantıda Ne Görüşüldü?

Gizli Toplantıda Ne Görüşüldü?
"Çok gizli" toplantıdan Rusya'ya "diyalog" mesajı çıktı: Komşumuz Rusya ile diplomatik ve askerî diyalog kanalları açık tutulmalı Arzu edilmeyen yeni durumların yaşanmasına engel olacak tedbirler alınacak

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kış Dönemi Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısına Rus SU-24 tipi savaş uçağının düşürülmesi sonrası yaşanan gelişmeler damga vurdu. Toplantı sonrası yapılan açıklamada ise "Komşumuz Rusya" vurgusu yapılarak, Rusya'yla diplomatik ve askeri diyalog kanallarının açık tutulacağı, iki ülke silahlı kuvvetleri arasında arzu edilmeyen yeni durumların yaşanmaması için tedbirlerin alınmasının uygun olacağı değerlendirmesi yapıldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında gerçekleşen toplantı öncesinde YAŞ üyeleri Anıtkabir'i ziyaret etti. Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakan Davutoğlu, saygı duruşunun ardından Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defterini imzaladı. Davutoğlu, Türkiye'nin her türlü tehdidi bertaraf edecek güçte olduğuna vurgu yaparak deftere şunları yazdı: Milli iradeyi her türlü vesayet odağına karşı korumak için bütün dikkatimizle titizleniyor, devletimizin gücünü ve ülkemizin imkanlarını vatandaşlarımızın tamamına yansıtmak için gayret gösteriyoruz. Şükürler olsun ki bugün büyük, müstakil ve özgür Türkiye idealimize sahip çıkarak devletimize, milletimize yönelen bütün tehditleri bertaraf edecek kudretteyiz. Cumhuriyetimizin 100. yıl hedeflerine odaklanmış olarak inanıyoruz ki; ülkemiz 2023 yılına ulaştığımızda dünyanın en güçlü ülkelerinden biri olacaktır. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz de ülkemizin ve bölgemizin güvenliği ile barışın güvencesi olmaya devam edecektir. 

"ÇOK GİZLİ" TOPLANTI 

Anıtkabir ziyaretinin ardından Genelkurmay Karargahı'na geçen Orgeneraller ve Oramiraller, Çakmak Salonu'nda "çok gizli" ibaresiyle toplantıya geçti. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın da katıldığı toplantıda Suriye'deki son durum, Türkmendağı'na yönelik saldırılar ve düşürülen Rus uçağıyla ilgili gelişmeler de masaya yatırıldı. 7 saat 15 dakika süren toplantının ardından BaşbakanDavutoğlu başkanlığındaki YAŞ üyelerine Cumhurbaşkanı Erdoğan akşam yemeği verdi. Erdoğan, Beştepe'deki yemekten önce Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın sunduğu YAŞ kararlarını onayladı. Onayın ardından YAŞ'ta alınan kararlarla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
HARBE HAZIRLIK GÖRÜŞÜLDÜ: Toplantıda; TSK'nın Ana Program ve Hedefleri, Hareketa Hazırlık Durumu, Teröristle Mücadele, Karadeniz ve Doğu Akdeniz Deniz Alanlarına Yönelik Güvenlik Değerlendirmesi ve Hudut Güvenliği konularındaki faaliyetler ile alınan tedbirler görüşülmüş, personel ve lojistik konuları ile TSK-2033 Yeniden Yapılanma Faaliyetleri hakkında bilgi sunulmuştur. 

   
KANALLAR AÇIK TUTULMALI: Ayrıca, son dönemde Suriye hududunda yaşanan gelişmeler ele alınmış; bu bağlamda, komşumuz Rusya Federasyonu ile diplomatik ve askerî diyalog kanallarının açık tutularak, iki ülke silahlı kuvvetleri arasında arzu edilmeyen yeni durumların yaşanmasına engel olacak tedbirlerin alınmasının uygun olacağı değerlendirilmiştir. 

GAZETECİLERİN ÇEKTİĞİ FOTOĞRAFLARI İSTEDİ

YAŞ üyeleri Anıtkabir ziyareti sırasında hatıra fotoğrafı çektirdi. Başbakan Davutoğlu hatıra fotoğrafının ardından Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerken foto muhabirlerine "Burada bugün çektiğiniz en güzel fotoğrafı bana gönderin, arasından en iyisini seçeceğim, ödüllendireceğim. Mutlaka bekliyorum ama" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.