Krizi Bitirebilecek Flaş Gelişme

Krizi Bitirebilecek Flaş Gelişme
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek için adım attı. Kremlin randevunun önümüzdeki hafta için olduğunu duyurdu. Bu arada Rusya 'telefon' gerçeğini de itiraf etti.

 

RUSYA savaş uçağının düşürülmesinin ardından yaşanan diplomatik ve ticari gerilimi azaltacak sürpriz adım atıldı. 
Kremlin Sarayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Putin ile görüşme istediğini duyurdu. Cumhurbaşkanlığı kaynakları da 'Erdoğan - Putin randevusunun ihtimal dahilinde ancak kesin' olmadığını bildirdi.  
Kremlin'den yapılan açıklamada "Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Kasım'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmeyi talep etti" denildi.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA GÖRÜŞMEK İSTİYOR

Cumhurbaşkanlığı kaynakları Erdoğan ve Putin'in, Paris'teki İklim Değişikliği Zirvesi'nde ikili görüşme gerçekleştirmelerinin ihtimal dahilinde olduğunu ancak an itibariyle saati belirlenmiş bir ikili görüşmenin söz konusu olmadığını bildirdi.

 Kremlin Dözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Fransa'nın başkenti Paris’te düzenlenecek İklim Zirvesi’nde görüşme yapma istediğinin kendilerine iletildiğini açıkladı. Paris’teki İklim Zirvesi 30 Kasım’da başlayacak. Kremlin bu randevu talebinin Putin'e iletildiğini açıkladı.

RUSYA İTİRAF ETTİ : ERDOĞAN O GÜN ARADI

Putin, Erdoğan'ın uçak vurulduktan sonra kendisini aramadığını öne sürmüştü. Türkiye ise 'Putin'in arandığını ancak telefona çıkmadığını' ifşa etmişti.

Moskova yönetimi sonunda 'arama' konusunda itirafta bulundu. Kremlin Sözcüsü flaş açıklamasında "Erdoğan, Putin'i Su-24 uçağına saldırıdan ancak 7-8 saat sonra aradı" dedi.

RUSYA'NIN S400 FÜZELERİ

Öte yandan Peskov, Erdoğan’ın ‘Rusya’nın Suriye’de Türk uçaklarına karşı S-400 füze savunma sistemini kullanmasını saldırganlık olarak değerlendiririz’ şeklindeki sözlerini de yorumladı. Peskov, Türkiye’nin böyle bir değerlendirme yapmadan önce, düşürülen uçağa ilişkin adımını tanımlaması gerektiğini söyledi: “Bizim için en önemli konu tabii ki uçağımıza karşı atılan adımın tanımlanmasıdır.”

ANKARA VE MOSKOVA İMZASI VAR MI?

Ankara ile Suriye-Türkiye sınırında uçuşların durdurulması konusunda anlaşma imzalandığı iddiasını doğrulamayan Peskov, “Böyle bir anlaşmadan haberim yok. Rus Hava Kuvvetleri, Suriye ordusunun terör örgütlerine karşı taarruzlarına destek vermek amacıyla operasyonlarını sürdürüyor. Hiçbir sınırlandırma olmayan operasyonlar devam ediyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.