PKK'dan Cuma Provokasyonu

PKK'dan Cuma Provokasyonu
Terör örgütü PKK'nın, şeytanın bile aklına gelmeyecek bir provokasyon hazırladığı, camide bomba patlatmayı planladığı, emniyet güçlerinin bunu son anda boşa çıkardığı öğrenildi.

Teröristlerin geçici olarak ibadete kapatılan Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Kurşunlu Camii’nde bugün Cuma namazı kılma gerekçesiyle kanlı tertip planladıkları ortaya çıktı.

CAMİİ CEPHANELİK YAPTILAR

Açılım sürecinde Kurşunlu Camii teröristler tarafından adeta cephaneliğe çevrilirken, aynı zamanda çatışmalarda mevzi ve saklanma yeri olarak kullanılıyordu. Sur ilçesinde teröristlere karşı düzenlenen operasyonlarda da asıl çatışmalar camii ve çevresinde yaşanmıştı.

PATLAYICI YERLEŞTİRDİLER

Edinilen bilgilere göre, teröristlerden temizlenen Cami geçici olarak ibadete kapatılırken, PKK'lılar  provokasyon yapmak için çevresine çok sayıda patlayıcı ve tuzaklama yaptı. İstihbarat birimleri  teröristlerin, polisin camide ibadete izin vermemesi durumunda bunları infilak ettirme kararı aldığı bilgisine ulaştı.

HÜKÜMET CAMİLERİ TAHRİP EDİYOR

Teröristlerin provokasyon yaparak bir taşla iki kuş vurmayı hedeflediği ortaya çıktı. PKK'nın  bir yandan patlatacağı bombalarla “Hükümet camileri tahrip ediyor” algısını oluştururken diğer yandan da kendisine yakın ANF ve Dicle Haber ajansları aracılığıyla “Kürtlerin ibadetleri bile engelleniyor” propagandası yaparak uluslar arası arenada Türkiye’yi karalamayı planladığı ifade edildi.

İstihbarat birimleri PKK'lı teröristlerin bu kahpe provokasyonunu şuana kadar boşa çıkarmayı başardı.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.