Trafikte WhatsApp'tan ceza dönemi

Trafikte WhatsApp'tan ceza dönemi
Kayseri'de, WhatsApp uygulaması üzerinden yapılan ihbarlar sonucu iki ayda 413 kişiye ceza yazıldığı bildirildi.

Kayseri'de, iki ay önce uygulamaya konulan WhatsApp'tan şikayet hattı kanalıyla 413 sürücüye ceza yazıldı.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından Trafik Güvenliği ve Eylem Planı İl Koordinasyon Kurulu toplantısı düzenlendi.

Emniyet Müdürlüğünün konferans salonundaki toplantıda konuşan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, kentte kış dönemine yönelik olarak alınması gereken trafik önlemlerine ilişkin kararları görüşmek için toplandıklarını söyledi.

Trafik kazalarını azaltmak için katılımcı kuruluşların katkı ve destekleriyle yeni tedbirler alındığını ifade eden Düzgün, "Kış lastiği uygulaması, elektronik denetim sistemleri teknolojisi gibi uygulamalar, vatandaşlarımızın trafikte daha güvenli ve huzurlu seyretmesini sağlamak bakımından bugünkü gündemimizde" dedi.

Toplantıda sunum yapan Trafik Denetleme Şube Müdürü Abdullah Dede, iki ay önce kurulan ve trafik kuralı ihlallerine karşı vatandaşların akıllı cep telefonları üzerinden fotoğraf ve video yoluyla ihbarda bulunduğu WhatsApp şikayet hattının vatandaşlar tarafından ilgi gördüğünü belirtti.

İki ayda WhatsApp kanalıyla 1071 ihbar geldiğini bildiren Dede, "Bunları tek tek inceledik. Gelen görüntüler sonucunda 413 ceza işlemi yaptık. 658 şikayetle ilgili yetersiz kanıt olduğu gerekçesiyle ceza yazmadık. Genel olarak vatandaşlar engelli alanına park yapılan araçların görüntüsünü bizlere gönderdi " şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.