Rusya'daki Projeler Gözaltında

Rusya'daki Projeler Gözaltında
Rusya’nın Türklere yönelik yıldırma politikası adım adım ilerliyor. Türk müteahhitlere ‘Kapıyı gösterebiliriz’ tehdidi yapıldı.

Rus uçağının düşürülmesinin ardından Rusyaile Türkiye arasında yaşanan siyasi gerginliğin ekonomik yansımalarına her gün bir yenisi daha ekleniyor. Son olarak Rusya İnşaat ve Kamu Hizmetleri Bakanı Mihail Men, Türkinşaat şirketlerinin faaliyetlerinin engellenebileceğini açıkladı. Rus Bakan, “Başta ticari emlak olmak üzere emlak sektöründe çok fazla Türk şirketi faaliyet gösteriyor. Bunların bir bölümünün ülkedeki büyük projelerden çıkma ihtimali var. Ortak olarak onlara olan güvenimiz sarsıldı” diyerek adeta ‘Türk müteahhitlere kapıyı gösterebiliriz” mesajıyla gözdağı verdi.

Bugüne kadar Rusya’da 35-40 milyar dolarlık işlere imza atan Türk müteahhitler sancılı günler geçiriyor. Aralarında dev havalimanları, enerji tesisleri ve fabrikaların da bulunduğu Türkler tarafından yapımı sürdürülen inşaatlarda 24 Kasım’dan sonra önce işler yavaşladı, sonra da durdu. Bazı şirketler malzeme getiremiyor, bazıları da çalışanını herhangi bir eyleme karşı tehlikeye atmak istemiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.