Diyarbakır'daki Çatışmada 1 Polis Şehit Oldu

Diyarbakır'daki Çatışmada 1 Polis Şehit Oldu
Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, basın açıklaması yaparken çıkan çatışmada 1 polis şehit oldu. 3 polis de yaralandı.

Diyarbakır Barosu'nun kentteki tarihi Dört Ayaklı Minare'ye yapılan saldırıyı protesto için basın açıklaması yaptığı sırada bölgedeki polisle YDG-H'liler arasında silahlı çatışma çıktı. Çıkan çatışmada Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi hayatını kaybederken, 1polis şehit oldu, 3 polis de yaralandı.

BAŞINDAN VURULDU, KALBİ İKİ KEZ ÇALIŞTIRILDI AMA...

Açıklama yapıldıktan sonra çatışmanın ortasında kalan grubun içerisinde bulunan ve ağır yaralanan Tahir Elçi, kaldırıldığı Diyarbakır Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Hastanede kalbi iki kez çalıştırılan ancak kurtarılamayan Elçi'nin başından vurulduğu öğrenildi.

OTOMATİK SİLAHLARLA TARADILAR

Olayla ilgili yerel bir gazeteci, Elçi'nin, "Tarihi mirasımıza sahip çıkalım" dediği sırada ana cadde üzerindeki Ulu Cami tarafından kimliği belirsiz kişilerce otomatik silahlarla ateş açıldığını söyledi.

"PKK TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLDİR" DEMİŞTİ

Tahir Elçi, geçtiğimiz günlerde konuk olduğu bir programda "PKK, terör örgütü değil, siyasi bir harekettir" ifadelerine yer vermişti. Tartışma yaratan bu çıkışından dolayı Elçi hakkında soruşturma başlatılmış ve gözaltına alınmıştı.

ÇATIŞMALARDA ZARAR GÖRMÜŞTÜ

Diyarbakır'ın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne giren merkez Sur İlçesi'ndeki Saraykapı Semti'nde bulunan tarihi Kurşunlu Camii'nden sonra bir zamanlar din ve dillerin hoşgörü içinde bir arada yaşadığı "Gavur Mahallesi" adıyla kitaplara konu olan Fatihpaşa Mahallesi'ndeki Şeyh Mutahhar Camii'nin dört Ayaklı Minaresi, güvenlik güçleri ile YDG-H'liler arasında yaşanan çatışmalarda hasar görmüştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.