Bodrum'da Can Pazarı Yaşandı

Bodrum'da Can Pazarı Yaşandı
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nden çıkılan umut yolculuğunda önce motor arızası yaşayan, ardından botları patlayan ve bir kısmı denize düşen kaçakların yaşadığı hayatta kalma mücadelesi görüntülendi.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nden çıkılan umut yolculuğunda önce motor arızası yaşayan, ardından botları patlayan ve bir kısmı denize düşen kaçakların yaşadığı hayatta kalma mücadelesi, kameralara yansıdı.
videogaleri.gif
Yunanistan'ın İstanköy Adası'na geçmek amacıyla saat 05.00'te Akyarlar Mahallesi Aspat Mevkii'nden denize açılan Suriye ve Irak uyruklu 25 kaçağın içinde bulunduğu dört metrelik lastik bot, bir mil ilerledikten sonra motoru arızalandı. Kürek çekerek ilerlemek isteyen kaçaklar, bu kez botun patlamasıyla ne yapacaklarını şaşırdı. Su almaya başlayan bottan bazı kaçaklar denize düşerken o anlarda hayatta kalma mücadelesi başladı. Kaçak geçişleri takip etmek için bölgede bulunan ajanslar, kaçakları fark edince Sahil Güvenlik ekiplerine bildirdi. Umut yolcularının yaşam savaşı,ajans kamerasınca da görüntülendi. İhbar üzerine bölgeye gelen 1 Nolu Sahil Güvenlik Botu, denize düşen ve botta bulunan kaçakları kurtardı. Bodrum Limanı'na getirilen kaçak göçmenlere battaniye dağıtıldı, yiyecek ikramında bulunuldu. İşlemlerinin ardından kaçaklar, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.