Zamlı Yolculuk

Zamlı Yolculuk
Türkiye’nin artan ihtiyaçlarını karşılamak ve gerekli olan kaynağın bulunması için önümüzdeki günlerde izlenecek rota belli oldu.

Hükümet; yatırım, istihdam ve üretim ile milli kaynak paketleri oluşturmak yerine sıcak para, borç, vergi ve zamlarla ülkeyi yöneteceğinin işaretini verdi. Senenin ilk günlerinde elektrik, köprü ve otoyollara yapılan zamlar izlenecek rotanın seyrini belli etti.

“Seyyanen” verilip kepçeyle alınıyor

Asgari ücretin bin 300 liraya çıkarılması ve SSK-Bağ-Kur emeklisine yapılan her ay 100 TL seyyanen zam haberlerinin ardında Türkiye, 2016’nın ilk günlerine zam yağmuru ile girdi. Seçim öncesi asgari ücretli ve emekliye yapacağı zamlar için herhangi bir kaynak paketi gösterilemezken, başta elektrik olmak üzere yapılan zamlarla verilenler kepçe ile geri alınacak.

TÜTÜN İTHALATI KOLAYLAŞTIRILDI...

Ülkede her gün artan tütün, alkol, sigara, uyuşturucu bağımlılığına karşı ciddi bir manevi bilinçlenme sağlayamayarak sadece bu öldürücü ürünlerdeki vergileri artırmayı başarabilen iktidar, tütün ithalatını kolaylaştıran bir karara imza attı. İşlenmemiş tütün ithalatından alınan tütün fonu tutarı ton başına 900 dolardan 600 dolara indirildi.

HÜKÜMETİN, 80 milyonluk Türkiye’nin artan ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli kaynakları bulmak için rotası belli oldu. Hükümet, yatırım, istihdam ve üretim ile milli kaynak paketleri oluşturmak yerine sıcak para, borç, vergi ve zamlarla ülkeyi yöneteceğinin işaretini yılın ilk gününde verdi.

Asgari ücretin bin 300 liraya çıkarılması ve SSK-Bağ-Kur emeklisine yapılan her ay 100 Tl seyyanen zam haberlerinin ardında Türkiye, 2016’ın ilk günlerine zam yağmuru ile girdi. Seçim öncesi asgari ücretli ve emekliye yapacağı zamlar için her hangi bir kaynak paketi gösteremeyen iktidar, başta elektrik olmak üzere yaptığı zamlarla verdiklerini kepçe ile geri alacak.

TÜTÜN İTHALATINA KOLAYLIK!

Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre; tüm alkollü içeceklerde asgari maktu vergi tutarı yüzde 15 artırılırken, sigara ve tütün mamullerinde uygulanan ÖTV’de artışa gidilerek paket başına asgari maktu vergi 4.20 liradan 4.42 liraya yükseltildi. Ülkede her gün artan tütün, alkol, sigara, uyuşturucu bağımlılığına karşı ciddi bir manevi bilinçlenme sağlayamayarak sadece bu öldürücü ürünlerdeki vergileri artırmayı başarabilen iktidar, tütün ithalatını kolaylaştıran bir karara imza attı. İşlenmemiş tütün ithalatından alınan tütün fonu tutarı ton başına 900 dolardan 600 dolara indirildi. Yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı ile cep telefonlarından ilk satışta alınan vergi tutarı 120 liradan 160 liraya çıktı.

ELEKTRİK YAKACAK!

Hükümetin yaptığı zamlarda vatandaşı en yaygın bir şekilde etkileyecek zam ise elektrik fiyatlarında yaşandı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik fiyatlarını yüzde 6,8 oranında artırdı. Böylece en düşük hanenin aylık 100 lira olan elektrik faturası tutarı, bu zamla birlikte iyice el yakacak.

 

Elektrik zammı her kesimi etkileyecek

Son yapılan zamlar arasında vatandaşı en fazla etkileyecek olan kalem, elektrik fiyatlarındaki artış oldu. Önceki gün Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun açıkladığı yüzde 6,8 oranındaki elektrik zammı en küçük hanenin dahi aylık 100 lira olan fatura tutarını “el yakacak” hale getirdi.

 

Yüzde 16 zamlı geçiş uygumada

ESKİ KÖPRÜ GEÇİŞ ÜCRETLERİ

* Otomobil, motosiklet, kamyon, kamyonet ve minübüs 4.25 TL

* Küçük otobüs, büyük otobüs, kamyon 5.50 TL

* Otobüs ve treyler 10.25 TL

* HGS geçişlerinde % 20 indirim uygulanıyor.

 

YENİ KÖPRÜ GEÇİŞ ÜCRETLERİ

* Otomobil, motosiklet, kamyon, kamyonet ve minübüs 4.75 TL

* Küçük otobüs, büyük otobüs, kamyon 6.00 TL

* Otobüs ve treyler 15.00 TL

* HGS geçişlerinde % 20 indirim uygulanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum