Şalom'a Göre Holokost'u Anmaya Mecburuz!

Şalom'a Göre Holokost'u Anmaya Mecburuz!
AB Bakanı Volkan Bozkır'ın katılımıyla Holokost'un anılacağını duyuran Şalom gazetesi, kullandığı ifadelerle "Türkiye olarak Holokost'u anmaya mecbursunuz" demeye getirdi...

Türkiye’deki Yahudi cemaatinin yayın organı Şalom, “27 Ocak Uluslararası Holokost Kurbanlarını Anma Günü'nde Ankara'da resmi bir devlet töreni düzenleneceğini” duyurdu.

Şalom'un haberinde, Ankara Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenecek törende, Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, Uluslararası Holokost Anma İttifakı Türk Heyeti Başkanı Büyükelçi Tunç Uğdül, Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş ve Hahambaşı Rav İzak Haleva’nın birer konuşma yapacağı belirtildi.

TÜRKİYE'DEN ÖĞRENCİ GÖTÜRMÜŞLER 
Auschwitz- Birkenau Nazi kampının özgürlüğüne kavuşmasını anlatan bir belgeselin gösterimi ile başlayacak olan törende ayrıca, geçtiğimiz yıl Auschwitz- Birkenau’yu  ziyaret eden Türk öğrencilerin de konuşma yapacağı aktarıldı.

Şalom, Yahudi cemaatinin üyelerinin dışında Ankara’da bulunan yabancı devletlerin temsilcilerinin de törene katılmasının beklenildiğini yazdı.

ŞALOM "MECBURSUNUZ" DEMEYE GETİRDİ
BM Genel Kurulu’nun Kasım 2005’te aldığı bir kararla, Kızıl Ordu’nun 1945 yılında, Auschwitz-Birkenau ölüm kampı kompleksini ele geçirdiği tarih olan 27 Ocak gününü, Uluslararası Holokost Kurbanlarını Anma Günü ilan ettiğini hatırlatan Şalom’un devamında kullandığı ifadeler ise dikkat çekti. Şalom adeta “Türkiye olarak Holokost’u anmaya mecbursunuz” demeye getirdi.

Şalom, “Alınan karara göre BM üyesi her ülke, Holokost kurbanları anmak ve ülkesinde Holokost ile ilgili eğitici programlar geliştirmek ile yükümlü” ifadelerini kullandı.
 

ANTİSEMİTİZM HATIRLATMASI YAPMAYI DA İHMAL ETMEDİ!

Müslümanların üzerinde Demokles’in kılıcı gibi sallandırılan Antisemitizm (Yahudi düşmanlığı) kavramını da dillendirmeyi ihmal etmeyen Şalom, haberini şöyle sonlandırdı: “Holokost günü kararı ayrıca, tüm BM üyesi ülkelerin bir daha böyle bir trajedi yaşanmaması için yeni nesilleri nefret suçlarına karşı eğitmelerini, savaşta olanları ve nedenlerini orta eğitim programlarına dahil etmelerini tavsiye ediyor.” 

Not: Holokost, Hitler’in Yahudilere soykırım uyguladığı iddiası için tercih edilen tanım. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum