CHP'li Belediyeler Sigara Yasağına Uymuyor

CHP'li Belediyeler Sigara Yasağına Uymuyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sigarayla savaşırken, 7 yıl önce yürürlüğe giren sigara içme yasağı umursamazca çiğneniyor. CHP'li belediyelerin kontrolündeki Şişli, Kadıköy ve Bakırköy’deki mekanlarda görülen rahatlık insanı şaşırtıyor.

Sigara, trafik, terör ve iş kazaları gibi tüm ölümlerin toplamından 5 kat daha fazla ölüme neden oluyor. Türkiye’de 115 bin, dünyada ise her yıl 6 milyon insansigaradan dolayı ölüyor.

Önlem alınmadığı takdirde önümüzdeki 20 yıl içinde Türkiye’de yılda 250 bin, dünyada ise 10 milyon insan sigaradan hayatını kaybetmesi bekleniyor.

İŞLETMELER DE GÖZ YUMUYOR
 
Milyonların yaşam kalitesini düşüren, ölümüne neden olan sigaraya karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yıllar yılı savaş veriyor. Öyle ki; Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülüğünde başlatılan sigara kullanımıyla mücadele sonrasında 2009’da kapalı alanlarda sigara içme yasağı yürürlüğe girdi. Ancak görünen o ki, aradan geçen 7 yılda hâlâ kapalı alanlarda sigara içme yasağı tam olarak uygulanamıyor. Özellikle İstanbul’da kafe ve restoranlarda günün her saatinde sigara içilmesine adeta göz yumuluyor.

chpli-belediyeler-yasaga-uymuyor_2054524_720_400.jpg
 
İLGİNÇ TESADÜF

 
Denetim zafiyeti veya müşteri kaçırmamak adına görmezden gelinen sigarakullanımlarının Şişli, Kadıköy, Bakırköy ve Avcılar gibi belediyelerdeki kafe ve restoranlarda son derece özgür olması ise dikkat çekiyor. 
 
bugün muhabirleri tek tek dolaştıkları kafe ve restoranlarda kapalı alanlarda ‘sigara yasağı’nın ciddiye alınmadığını bizzat yerinde görüntüledi. ‘Özgürce’ sigara içilen mekanlarda yasak tanımayan müşterilerin bu hali kafe ve restoran işletmecileri tarafından da kabul görüyor. Zira çalışanlar mekana gelen müşterilere sormadan masalara hemen küllük getiriyor. Üstelik, yasak yürürlüğe girdiğinde, sigara içenler için ayrılan kör noktaların artık sigaraiçmeyenlere terk edilmiş olduğu görülüyor. 
 
KİMİSİ YASAĞI GECE DELİYOR
 
Yine de şehir içinde milyonların yaşadığı İstanbul’un gözde ilçelerinde bazı kafe ve restoranlarda sigara yasağı uygulamasına dikkat edildiği görülüyor. Ancak ne ilginçtir ki, buralarda da yasak gecenin ilerleyen saatlerinde adeta deliniyor. Tiryakilerin ceplerindeki sigara paketleri masalara çıkıyor, yasak tanımayan tiryakilerin, sigara kullanmayanları pek de umursamayarak sigaralarını yaktıkları görülüyor.

Yasak genişliyor

Sağlık Bakanlığı’nın önceki gün açıkladığı tütünle mücadele kapsamının genişletilmesi haberleri ilgili çevreler ve sigara içmeyenler tarafından memnuniyetle karşılandı. Bakanlık kapalı mekanların camlı bölümlerinin tamamen kapatılaraksigara içilmesiyle ilgili yeni bir yasal düzenleme yapacağını duyurmuştu. Ayrıca park, bahçe, AVM önü, ibadethane bahçesi, çocuk parklarında sigara içiminin yasaklanacağı açıklanmıştı.

Bugün 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum