1 Hafta İçinde ABD...

1 Hafta İçinde ABD...
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye toplantısında, tarafların bir hafta içinde ateşkese gidilmesi konusunda uzlaştıklarını açıkladı.

 

ABD ve Rusya’nın öncülüğünde yapılan Suriye görüşmelerinde, ülkede bir hafta içinde “şiddetin durdurulması” ve kuşatma altındaki bölgelere hemen insani yardımların ulaştırılması konularında anlaşmaya varıldı.
Suriye Destek Grubu dışişleri bakanları Almanya'nın Münih kentinde bir araya geldi.

İlk yapılacak işin insanı yardımları artırıp, ulaştırılmasının sağlanması olduğunu belirten Kerry, “İkinci olarak da ulusal çapta saldırıların durmasını sağlayıp, bir hafta içinde ateşkesi yürürlüğe sokma konusunda görüş birliğine vardık. Bu iddialı gibi görünebilir ancak herkes olabildiği kadar çabuk davranma konusunda kararlı bu amaca ulaşmak için" dedi.

Suriye'de savaşın beş yıldır süregelmekte olduğunu anımsatan Kerry, “Şimdi elimizde olan sözlerin kağıda dökülmüş hali. Önümüzdeki bir kaç gün içinde sahada somut adımlar atılması gerek" diye konuştu. Kerry, Münih'teki görüşmelerin verimli geçmesinden memnuniyet duyduğunu belirtti.

DAEŞ VE EL NUSRA'YI KAPSAMIYOR

ABD Dışişleri Bakanı, şiddetin durdurulması kararının DAEŞ gibi terör örgütleri için geçerli olmayacağını, DAEŞ’le mücadelenin devam edeceğini vurgularken, “Bu anlaşma Suriye’de terör örgütleri DAEŞ, El Nusra ve BM Güvenlik Konseyi tarafından terör örgütü tarafından tanınmış olan gruplar dışında tüm taraflar için geçerli olacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.