Google'a İdris Yazınca Adnan Oktar Çıkıyor

Google'a İdris Yazınca Adnan Oktar Çıkıyor
Dünyaca Ünlü arama motoru Google'a "İdris" yazınca Adnan Oktar'ın fotoğrafı çıktığı gözlemlendi.

Internetin en büyük arama motoru Google’ın azizliğine “Adnan Hoca” olarak bilinen Adnan Oktar da uğradı. Arama kısmına “İdris" yazıldığında “İdris, ya da diğer adıyla I. Kenan ya da Sirus Kur'an'da adı geçen peygamberlerden biri ve Şit'in oğlunun oğludur ve Kenan Ülkesinin kurucusu ve Kenan Ülkesindeki herkesin atasıdır” şeklinde bir bilgi geliyor.

Bu yetmezmiş gibi, bu bilginin hemen üzerinde de Adnan Oktar’ın fotoğrafı yer alıyor.  Hatırlanacağı üzere daha once de benzer bir durum Apple’ın kurucusu Steve Jobs'la ilgili olarak yaşanmış ve haber olmuştu. Jobs’u büyüten kadın olarak bilinen Clara Hapopian'ı Google'da arandığında FETÖ lideri Fethullah Gülen'in fotoğrafı geliyordu.

Steve Jobs'un biyolojik ve büyüten olmak üzere iki farklı isim kayıtlarda yer alıyor. Steve'in biyolojik annesi Joanne Schieble Simpson, büyüten annesinin ise Clara Jobs-Hagopian olduğu biliniyor. 

69f156aadad84d01824d7851d39985e1_ekran-resmi-2016-02-22-220747png.png

PEKİ AMA BU DURUMUN SEBEBİ NE?

Bu sorunun cevabı çok basit. Billindiği üzere Wikipedia gibi kuruluşlar, kullanıcıların geri bildirimleri ile düzenlemeler yapıyor. Yani açık kaynaklı bir platform. 

Clara Jobs'un fotoğrafı yerine Fetullah Gülen'in fotoğrafının yüklenip,  etiketlerde de Fetullah Gülen'in Clara Jobs olarak belirtilmesi bu durumıun ortaya çıkması için yeterli. Benzer bir durumun Adnan Oktar için de yapılmış olduğu görülüyor.

75325e561c7713cdc36e4b8b0f21150a_fffffjpeg.jpeg