PYD İle İlgili Sarsıcı Gerçek!

PYD İle İlgili Sarsıcı Gerçek!
SETA Vakfı, PKK'nın Suriye'deki kolu olan PYD-YPG'nin çocukları zorla silahlandırarak savaş suçu işlediğine dikkat çekti.

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları (SETA) Vakfı, PYD-YPG yapılanmasını mercek altına aldı. Hazırlanan raporda, bu yapılanmanın tüzüğündeki ifadelere işaret edilerek, "PYD, PKK'nın Suriye'deki yapılanması olarak faaliyet gösteriyor ve üs işlevi görüyor" denildi. Örgütün, aynı zamanda, sivillere yönelik tehcirle ve 12 yaşına kadar çocukları dahi zorla silahlandırarak "savaş suçu" işlediğinin altı çizildi. 

PKK'NIN ÜSSÜ OLDU

Raporda, örgütün Türkiye'ye yönelik hasmane bir tutum içerisinde olduğu, PKK ve diğer örgütler için bir üs işlevi görmeye başladığı belirtildi. Örgütün ABD ve Rusya ile ilişkiye girerek Arap ve Türkmenlerin yaşadığı yerleri tahakküm altına aldığı, böylece Akdeniz’e kadar kuşak oluşturmayı hedeflediği belirtildi.

ZORLA SİLAH VERİYORLAR

PYD’nin ele geçirdiği bölgelerde tehcir siyaseti güderek savaş suçlarına imza attığı vurgulanıyor. Örgütün işlediği bir diğer savaş suçu ise çocukları cepheye sürmek. Raporda ”Çatışmalar sonrası düzenlenen cenaze törenlerinde çocuk askerlerin bulunması iddiaları kanıtlıyor" deniliyor.

ÖCALAN DOĞAL LİDERLERİ

Rapora göre PYD tüzüğünde Kongra-Gel "Kürdistan halkı için yüksek yasama organı" olarak tanımlanıyor. PKK'nın yürütme konseyine bağlı hareket ediyor. Yönetim yapısı PKK ile örtüşüyor. Örgüt, Öcalan'ı Kürtlerin doğal lideri görüyor.

akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.