Zaman Gazetesi’nin Büyük Yalanı

Zaman Gazetesi’nin Büyük Yalanı
Zaman Gazetesi 24 Şubat 2016 tarihli bir haberinde,Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’nın çıkardığı arama ve gözaltı kararları doğrultusunda, kolluk kuvvetlerinin 91 yaşındaki hasta ve yatalak A.Ö.’yü gözaltına almaya çalıştıklarını iddia etti.

Zaman Gazetesi'nin olayı anlatan haberi şöyle:

"35 kişilik gözaltı listesinde adı bulunan eğitim gönüllüsünün sabah saatlerinde Dadaşkent'teki evine gelen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri, yatalak halini görünce telefonla durumu cumhuriyet savcısına bildirdi. Öksüz'ün ailesinin, doktor raporunu göstermesi üzerine polis, gözaltından vazgeçip evi gözetim altında tutmaya başladı."

GÖZALTI KARARININ OLMADIĞI ANLAŞILDI

Ancak Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet ÇİÇEKLİ'nin olay hakkındaki yazılı basın açıklaması dikkate alındığında, başsavcılığın çıkarttığı kararda 91 yaşındaki yatalak hasta A.Ö.'nün yalnızca şüpheli sıfatıyla arandığının ve hakkında bir gözaltı kararının olmadığı anlaşıldı.

oksuz-yeni.jpg

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın konu hakkındaki tam açıklaması şöyle:

"Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yürütülmekte olan, iddia edilen FETÖ/PDY terör örgütüne ilişkin soruşturma kapsamında, 23/02/2016 günü yapılan operasyonel çalışma sonucunda toplam 30 kişi gözaltına alınmış olup, bazı basın yayın organlarında 91 yaşında olmasına rağmen gözaltına alınmaya çalışıldığı iddia edilen A.Ö. elde edilen deliller kapsamında dosyamızda şüpheli olarak bulunduğundan mahkeme kararı ile yalnızca evinde arama yapılmış olup, bu şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmemiştir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum