Yeni Bir Savaş Başladı

Yeni Bir Savaş Başladı
ABD Savunma Bakanı Carter, DAEŞ'e karşı başlattıkları siber savaşın örgütün iletişim araçlarını kullanımını olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Carter ile ABD Genelkurmay Başkanı General Joseph Dunford, Pentagon'da düzenledikleri basın toplantısında DAEŞ'le mücadelede gelinen son durumu değerlendirdi.

"ÖRGÜTÜ OLUMSUZ ETKİLEYECEK"

DAEŞ'le mücadelede sadece sahada yapılan askeri operasyonların değil, aynı zamanda "siber araçların" kullanıldığı sanal savaşın da önemli olduğuna işaret eden Carter, "DAEŞ'e karşı sanal alemde başlattığımız siber savaş, örgütün iletişim araçlarını kullanımını olumsuz etkileyecek" dedi.

Carter, "siber stratejinin" başarılı olmasının DAEŞ'i daha eski iletişim teknolojilerini kullanmaya iteceğini ve bunun da ABD'nin ilgili güvenlik kurumlarınca daha kolay zaafiyete uğratılabileceğini dile getirdi.

General Dunford da siber savaş taktiklerinin DAEŞ'te sürpriz etkisi meydana getirerek örgütü zayıf bırakacağını ve taktiksel zaafiyete uğratacağını belirtti.

HEM FİZİKSEL HEM SANAL

Dunford, "DAEŞ'i hem fiziksel hem de sanal olarak izole etmeye ve örgütün iletişim kanallarını daraltmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Carter, ABD destekli yerel güçlerin Suriye'nin Şeddadi kentini kısa süre önce DAEŞ'ten geri aldığını ve bu vesileyle DAEŞ'in "şehirdeki suç yapılanması" hakkında artık bilgi sahibi olabileceklerini ifade etti.

Özellikle petrol yatakları açısından çok zengin kentin DAEŞ'in elinden geri alınmasını "Musul ve Rakka'ya giden yolda kritik bir adım" olarak tanımlayan Carter, kentin stratejik önemine işaret etti.

Şubat ayı başında Carter, Pentagon'un 2017'de siber güvenlik için 7 milyar dolar harcama yapmayı planladığını açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.