Obama: IŞİD'i yok edeceğiz!

Obama: IŞİD'i yok edeceğiz!
Beyaz Saray’da ordunun üst düzey komutanlarıyla bir araya gelen ABD Başkanı Obama IŞİD konusunda net konuştu: Yok etmek benim önceliğim.

Başkan Obama, Beyaz Saray’da savunma stratejilerini gözden geçirmek üzere ordunun üst düzey komutanlarıyla bir araya geldi. 

Görüşme öncesi basın mensuplarına kısa bir açıklamada bulunan Obama,Suriye ve Irak’ta IŞİD’e karşı yürüttükleri kampanyayı hızlandırmaya çalıştıklarını söyledi.

“IŞİD kayıplar vermeye devam ediyor.” ifadesini kullanan Obama, koalisyon güçlerinin, örgütün güçlü olduğu Suriye’nin Rakka ile Irak’ın Musul kentleri arasındaki ana yolların bağlantısını son dönemde kesintiye uğrattığını kaydetti.

YOK ETMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ

Obama, “Örgütün lider kadrosunu, finansal ağlarını ve altyapılarını yok etmeyi sürdüreceğiz. Onları sıkıştırmaya devam edeceğiz ve yenilgiye uğratacağız.”değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye ve Belçika’da gördükleri gibi IŞİD’in hala ciddi terör saldırıları düzenleme kabiliyetine sahip olduğunu aktaran Obama, “IŞİD’i yok etmek benim önceliğim olmaya devam ediyor.” yorumunu yaptı

“IŞİD’in kaybedeceğinden kesinlikle eminim.” diyen Obama, bu örgüte karşı savaşın zorlu olacağını tekrarladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.