Erdoğan'a hakaret cezasız kalmadı

Erdoğan'a hakaret cezasız kalmadı
Erdoğan'a yapılan çirkin hakaret cezasız kalmadı

Almanya'nın ikinci devlet televizyon kanalı ZDF, "mizah" adı altında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ağır hakaretler içeren bir program yayınlandı. Tepkiler üzerine program kaldırıldı. Almanya Başbakanı Angela Merkel'de ZDFneo kanalında yayınlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ağır hakaretler içeren programı eleştirdi. Programın sunucusu Böhmermann’a Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çirkin hakarette bulunmaktan 5 yıl hapis cezası açılabilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ZDF kanalındaki programında sözde şiir adı altında çirkin ithamda bulunan Jan Böhmermann hakkında yargı süreci başlatılması gündeme geldi. Almanya Dışişleri Bakanlığı, yaptığı hukuki durum araştırması sonucunda Böhmermann'ın ifadeleriyle cezalı duruma düştüğünü bildirdi.


ALMAN TELEVİZYONUNDA ERDOĞAN'A ÇİRKİN SALDIRI

CEZA KANUNUNA GÖRE SUÇ

Bakanlığın konuya ilişkin oluşturduğu kriz masası, Alman Ceza Yasası'nın 103. maddesine göre bir yabancı devlet başkanına yapılan hakaret hakkında 3 yıl hapis cezası isteği ile dava açılabileceğini, bu hakaretin bilinçli şekilde yapılması durumunda cezanın 5 yıla çıkabileceği sonucuna vardı.


AĞIR HAKARETİ MERKEL DE KABULLENEMEDİ

BÜYÜKELÇİLİK BAŞVURMALI

Başbakan Angela Merkel, mevkidaşı Ahmet Davutoğlu ile yaptığı telefon görüşmesinde durumu "bilinçli bir hakaret" olarak değerlendirmişti. Buradan hareketle Böhmermann hakkında 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılabilecek. Soruşturma açılması için Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği tarafından başvuru yapılması gerekiyor.

PROGRAMI KALDIRILDI

Alman Dışişleri Bakanlığı, sözde şiirde yer alan ifadelerin Türk Hükümeti'nde oluşturduğu öfkeye karşı gerekli reaksiyonun gösterilmesini kararlaştırmıştı. Böhmermann, sözde mizah programında okuduğu şiir ile Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında ağza alınmayacak hakaretlerde bulunmuştu. ZDF önce programı internetten kaldırmış, ardından iptal etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.