Kritik bilanço: 476 PKK'lı etkisiz hale getirildi!

Kritik bilanço: 476 PKK'lı etkisiz hale getirildi!
Genelkurmay Başkanlığı Mardin Nusaybin, Şırnak ve Hakkari Yüksekova'da devam eden operasyonda bugüne kadar ki toplam bilançoyu açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı Mardin Nusaybin,Şırnak ve Hakkari Yüksekova'da devam eden operasyonda bugüne kadar 476PKK'lının etkisiz hale getirildiği ve 1015 el yapımı patlayıcının ise imha edildiği açıkladı.
Mardin Nusaybin'de dün devam eden operasyonda; 10 PKK'lı etkisiz hale getirilirken daha önce etkisiz hale getirilen 2 PKK'lının cesedi bulundu. 36 el yapımı patlayıcı imha edildi. İlçede bugüne kadar 185 PKK'lı terörist etkisiz hale getirilirken 420 el yapımı patlayıcı imha edildi. 

Şırnak’ta dün devam eden operasyonda; 1 PKK'lı etkisiz hale getirilirken 20 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonlarda bugüne kadar 156 PKK'lı etkisiz hale getirilirken 398 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Hakkari Yüksekova'da dün devam eden operasyonda; 2 PKK'lı etkisiz hale getirilirken daha önce etkisiz hale getirilen 1 PKK'lı teröristin cesedi bulundu. 4 el yapımı patlayıcı imha edildi. Yapılan aramada 5 Kaleşnikof piyade tüfeği, 2 şarjörü ve 20 fişeği, 6 adet av tüfeği, 1 el bombası, 24 adet çeşitli illere ait sahte araç plakası, yedi kamera, çok sayıda yaşam, yiyecek ve tıbbi malzeme ele geçirildi. Operasyonlarda bugüne kadar 135 PKK'lı etkisiz hale getirilirken toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının 197 olduğu açıklandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum