Turanlı: Engel oldum, atıldım

Turanlı: Engel oldum, atıldım
Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı’na 4’üncü kez mahkeme kararıyla dönen Prof. Dr. Turanlı “Ben yokken cemaat yapılanması yapmışlar" dedi.

Paralel devlet Yapılanması ile mücadele giderek güçlenirken, bu organizasyonun akademik camiadaki etkileri de birer birer gün yüzüne çıkıyor. 

Engel oldum, atıldım

Üç kez görevden alındıktan sonra hafta içinde mahkeme kararıyla 4. kez Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı’na dönen Prof. Dr. Sacit Turanlı, “Bütün bunlar cemaat yapılanmasına direndiğim için” dedi. 
İlk günden itibaren fakültedeki paralel yapılanmanın hedefi olduğunu belirten Prof. Turanlı, “Cemaatin burada yapılanmasına direndiğim için bunları yaşadıım. Birinci defa mahkeme kararıyla geri döndüğümde tıp Fakültesi için 248 kadro talep etmişlerdi. Bu kadrolar neye kullanılacaktı? Cemaatin yapılanmasına. İlk günden itibaren ben buna direndim” dedi.

Esas mücadeleyi Erdoğan yapıyor 

Turanlı “Şu an Paralel Yapı’yla mücadele tam anlamıyla etkin değil. Bununla gerçek mücadeleyi yapan sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan. Sayın Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla Devlet Denetleme Kurulu’nun yaptığı inceleme önemli. Bu incelemelerle, üniversitelerdeki bazı ihalelerin kimlere verildiği, haksız yere kimlerin nerelere geldiği belli olacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.