Kral Selman'a devlet nişanı verildi

Kral Selman'a devlet nişanı verildi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Beştepe'de ağırlanan Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz'e devlet nişanı verildi.

11. İslam İşbirliği Teşkilatı'na katılmak üzere Türkiye'ye gelen Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanı Külliyesi'nde anıldı. Selman'a Erdoğan tarafından devlet nişanı madalyası takdim edildi. Takdim töreninde iki lider de birlik ve kardeşlik mesajı verdi. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Esselamu Aleyküm. Burada değerli dostum Hadium Haremey Eş Şerifeyn (Haremeyn Hizmetkarı) Kral Selman bin Abdülaziz'a devlet nişanı takdir etmek için bulunuyoruz.

Değerli dostum aziz kardeşim. Suudi Arabistan'da tahta çıktığınız günden bu yana ülkeler arasındaki dostane ilişkilerin geliştirilmesine büyük katkı sağladınız.

Ülkemizde sergilediğiniz işbirliği ve dayanışma her türlü takdirin üzerindedir.

Bu düşüncelerle kadim dostluğumuzun ve kardeşliğimizin en güzide sembolü olacak bu nişanı zatı alilerine takdir etmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum.

Kral Selman'ın açıklamaları:

Kardeşim Sayın Erdoğan, selamım size ve katılımcılara olsun. Bana tevcih edilen bu nişandan dolayı teşekkürlerimi iletmek isterim. Şüphesiz Türkiye'nin hem halkıyla hem hükümetiyle olan ilişkilerimiz gerçekten de takdire şayandır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.