McCarthy'de Ermenilerin soykırım yalanını çürüttü

McCarthy'de Ermenilerin soykırım yalanını çürüttü
Osmanlı Devleti'nin Ermenilere sözde soykırım uyguladığı iddialarını Amerikalı tarihçi Profesör Justin McCarthy'de yalanlayarak çürüttü.

Ermenilerin söz de soykırım yalanıyla Türkiye'yi tazminata bağlama ve çeşitli sıkıntılar yaşatmak için ortaya attıkları soykırım yalanını  Amerikalı tarihçi Profesör Justin McCarthy, çeyrek asırdır çeşitli lobilerin girişimleriyle dünya gündeminde sıcak tuttukları ve AB ile ABD'den destek gördükleri Ermeni soykırımı iddialarını çürüten son isim oldu. İngiltere'nin başkenti Londra'da "Birinci Dünya Savaşı'nda ne oldu? Osmanlı'nın Dağılması" başlıklı konferansa konuşması olarak katılan McCarthy tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkardı.

TÜRKLER İNTİKAM GÜTMEDİ

Ermenilerin Rus yanlısı siyaset izlediğini ve 93 harbi sonrası Rusların işgalindeki topraklarda polis gücü görevi gördüğünü belirten McCarthy şöyle konuştu, "Ruslar 877-78 savaşı sırasında Anadolu'ya istila ettiler ve bir kez daha Ermenilerin bir çoğu Rusların tarafını tutup onlara rehberlik ve casusluk yaptı. Ermeniler işgal edilmiş topraklarda "polis gücü" görevini üstlendiler ve Türk halka eziyet ettiler. 1878 barış antlaşması sonucunda Kuzeydoğu Anadolu'nun büyük bir kısmı Osmanlılara geri verildi. Ruslara yardım etmiş olan Ermeniler kendilerinden intikam alınacağından korkarak kaçtılar. Halbuki Türkler hiç de intikam almak yoluna gitmedi."

800 YILLIK BARIŞ BİTTİ

Ayaklanan Osmanlı tebaasındaki Ermenilerin Rusya'nın yanında yer alarak kendilerini güçlü hissettiklerini vurgulayan Profesör McCarthy, "Rusya, isyancıların ayaklanmayı örgütlemelerini ve Osmanlı imparatorluğuna gizlice insan ve silah sokmalarını sağlayan bir üs durumundaydı. Ruslar yeniden gelecek olurlarsa neler olacağını biliyorlardı. Ermenilerin Rusların safında olduğunu da görebiliyorlardı. Böylece 800 yıllık barış içinde birlikte yaşamın sonu geldi" diye konuştu.

MÜSLÜMAN NÜFUSU FAZLAYDI

Van'ı ele geçiren Ermenilerin bölgedeki tüm Müslümanları öl-dürdüğünü belirten Profesör Mc Carthy, Ermenilerin işgal edip kendilerinin olduğunu iddia ettikleri 6 vilayette, Müslüman sayısının çok daha fazla olduğunun altını çizdi. McCarthy konuşmasına şöyle devam etti, "Osmanlı Ermenistan'ı olarak adlandırılan altı vilayetin (Sivas, Mamüretülaziz, Diyarbakır, Bitlis, Van ve Erzurum) nüfusunun sadece yüzde 17'si Ermenilerden oluşuyordu. Bu bölgede nüfusun yüzde 78'i Müslümandı. Bu durum Ermeni ihtilalciler açısından önemli sonuçlar doğuracaktı çünkü ihtilalcilerin istediği Ermenistan'ın oluşturulabilmesi için tek yol orada yaşayan Müslümanların bölgeden çıkarılmasıydı."

BALKAN KATLİAMI ANLATILMALI

Rusların teşviki ile devlet olma hayaline kapılan Ermenilerin, İngilizlere birçok teklifte bulunduğuna da değinen Justin McCarthy, birinci ve ikinci dünya savaşlarında yaşananlar ile ilgili bilgi ve belgelerin İngiliz arşivlerinde tutulduğunu söyledi. McCarthy, aynı zamanda Balkanlar da yaşayan Türk ve Müslüman toplumun da emik temizlik siyaseti karşısında nüfusunun üçte ikisini kaybettiğini, ancak bunların yeteri kadar gündeme getirilmediğini ifade etti.    . ,.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.