15 terörist öldürüldü

15 terörist öldürüldü
Son günlerde düzenlenen operasyonlarda Mardin, Şırnak, Hakkari ve Tunceli'de terör örgütü mensubu toplam 15 terörist öldürüldü.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Mardin'in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonda 6 terörist etkisiz hale getirildi. Buradaki operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı toplam 235 oldu. 12 el yapımı patlayıcıyla, operasyonla imha edilen EYP sayısı 529'ye ulaştı.

Şırnak'ta devam eden operasyonda ise 3 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, etkisiz hale getirilen terörist sayısı toplam 205 olarak gerçekleşti. Teröristlerle birlikte 1 el bombası, 100 Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 1 el telsizi ve çok miktarda tıbbi malzeme ele geçirildi, 6 EYP imha edildi. İmha edilen toplam EYP sayısı 590 oldu.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde de 1 terör örgütü mensubu teslim oldu, 3 terörist etkisiz hale getirildi. Söz konusu ilçede etkisiz hale getirilen terörist sayısı 173'a çıktı. Bu operasyonda 4'ü dün olmak üzere, 253 EYP imha edildi. Operasyonlarda 1 doçka uçaksavar silahı, 10 kaleşnikof piyade tüfeği, 5 el bombası, 2 tabanca, 48 tabanca fişeği, 5 av tüfeği, çok sayıda Kalaşnikof piyade tüfeği ve biksi makineli tüfek fişeği, 4 gaz maskesi ve muhtelif elektronik malzeme ele geçirildi.

Silopi'de devam eden operasyonda, 1 Kalaşnikof piyade tüfeği, 6 şarjörü ve bin fişeği, 3 el bombası, 2 roketatar mühimmatı, 1 el dürbünü, 1 kasatura, 1 el yapımı patlayıcı düzeneği, 1 YAESU marka araç telsizi ele geçirildi. 2 adet EYP'nin imhasıyla, imha edilen toplam EYP sayısı 30'a çıktı.

Çok sayıda mühimmat, yaşam ve sağlık malzemesi ele geçirildi

Siirt'in Eruh ilçesinde boş bir evde yapılan aramada, içleri patlayıcı ile doldurulmuş ve el yapımı patlayıcı düzeneği olarak hazırlanmış 4 adet 10 litrelik plastik bidon, 8 adet 12 kilogram büyük mutfak tüpü, 8 adet piknik tüpü, 3 adet 15 kilogramlık teneke, 5 adet düdüklü tencere ve 150 kilogram amonyum nitrat ele geçirildi.

Bitlis'in Güroymak ilçesinde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen 2 sığınakta, 4 Kalaşnikof piyade tüfeği, 8 şarjörü ve 177 fişeği, 302 M-16 piyade tüfeği fişeği, 700 biksi makineli tüfek fişeği, muhtelif yaşam ve sağlık malzemesi ele geçirildi. Operasyonda bir el yapımı patlayıcı imha edildi.

2 DAEŞ terör örgütü mensubu yakalandı

Hakkari'de 1 ve Şırnak'ta 2 olmak üzere toplam 3 terörist, güvenlik güçlerine teslim oldu.

Ayrıca, Hatay'ın Altınözü ilçesinde, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 2 DAEŞ terör örgütü mensubu terörist yakalandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.