Wulff: Türk askeri olmasaydı...

Wulff: Türk askeri olmasaydı...
Almanya eski Cumhurbaşkanı Wulff, "Bu kadar çok Türk kökenli askerimiz olmasaydı ordumuz bu kadar etkin olmazdı." dedi.

Almanya eski Cumhurbaşkanı Wulff, "Bu kadar çok Türk kökenli askerimiz olmasaydı ordumuz bu kadar etkin olmazdı. Medyada, kültür alanında çok sayıda Müslüman göçmen aydın ülkemizi savunuyor ve temsil ediyor." dedi.

Görevde bulunduğu sırada "İslam Almanya'ya da aittir" sözüyle yoğun bir tartışma başlatan Almanya'nın eski Cumurbaşkanı Christian Wulff, Almanya'da akredite olan Yabancı Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen toplantıda, küreselleşme, terör ve savaşlardan kaynaklanan korkulardan dolayı çok sayıda ülkede artan bir milliyetçiliğin görüldüğünü belirtti.

"Kim, 'Almanya'da, Avrupa'da İslam'ı istemiyorum' derse, anayasaya karşı hareket etmiş olur"
Avrupa topraklarında dini sebeplerden dolayı çok savaşlar yaşandığını ve çok kan aktığını anımsatan Wulff, "Kim, 'Almanya'da, Avrupa'da İslam'ı istemiyorum' derse, anayasaya karşı hareket etmiş olur" dedi.

Medeniyetler çatışması yerine birlikte yaşamaya ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Wulff, bunun bir insani görev olduğunu ve bu tartışmanın Almanya'da yapılması gerektiğini belirtti.

Wulff, 2010'da sarf ettiği "İslam Almanya'ya da aittir" ifadesinin ardından ülkede yoğun tartışmalar yaşandığına işaret ederek, "Eleştiriler oldu. Bazıları Müslümanlar aittir ama İslam değil diye ifadeler kullandı. Hayır, 3 milyon Müslüman ülkemizde yaşıyorsa o zaman onlar bu ülkede dinleriyle birlikte aitler ve inançları, İslam din dersi, imamların yetiştirilmesi ve merkezi yerlerdeki camileriyle buraya dahiller" dedi.

Almanya'da anayasayı savunan çok sayıda Müslüman'ın yaşadığına da dikkati çeken Wulff, "Bu kadar çok Türk kökenli askerimiz olmasaydı ordumuz bu kadar etkin olmazdı. Medyada, kültür alanında çok sayıda Müslüman göçmen aydın ülkemizi savunuyor ve temsil ediyor" ifadelerini kullandı.

Camiler Müslümanların paralarıyla yapıldı

Wulff, Almanya'daki camilerin finansmanı konusunda görüşlerini dile getirerek, ülkedeki çok sayıdaki caminin Müslümanların maaşlarından tasarruf ettiği paralarla inşa edildiğine dikkati çekti.

Türkiye'den gelen imamların ve Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) cemiyetlerinin görünür bir şekilde terörden uzak olduklarını vurgulayan Wulff, Müslüman Türk cemiyetler ile DAEŞ terörizmi arasında herhangi bağı bilmediğini ifade etti.

Wulff, Suriye'de çatışmaların tüm ülkelerin katılımıyla sonlandırılması gerektiğini belirterek, "Suriye'de kalıcı bir barışın sağlandığı çözümde Esed'in yeri yok" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum