Rusya'dan Türkiye açıklaması

Rusya'dan Türkiye açıklaması
Rusya Federasyonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Vladimir Padalko, "Türkiye bizim dostumuzdur, Türk halkı ile bir sorunumuz yoktur"dedi.

Rusya Federasyonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Vladimir Padalko, "Rusya'ya yatırım yapmış tüm firmalar Rusya'nın sanayisini oluşturuyor ve Rusya'da yatırım yapan Türk firmalarının da sorunlarını karşılıklı ele almaya hazırız" dedi.

Padalko, Rus Türk İşadamları Birliği (RTİB) Başkanı Naki Karaaslan ve Genel Sekreteri Vladimir Solotsinski ile Moskova'da bir araya geldi. Rusya ve Türkiye arasındaki ticari ve ekonomik gelişmeler ile Rusya'da faaliyet gösteren Türk firmalarının ve ailelerinin sorunlarının konuşulduğu görüşme sonrasında bir açıklama yapan Padalko, Rusya'ya yatırım yapmış tüm firmaların Rusya'nın sanayisini oluşturduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, geçtiğimiz günlerde dile getirdiği "Türkiye bizim dostumuzdur, Türk halkı ile bir sorunumuz yoktur" sözünü hatırlatan Padalko, RTİB ile birlikte Rusya'da yatırım yapan firmalarının sorunlarını karşılıklı ele almaya, atılması gereken adımlar konusunda da yardım ve desteğe hazır olduklarını bildirdi.

RTİB Başkanı Karaaslan da Türk firmaları ve Rusya'da yaşayan Türk ailelerinden kendilerine ulaşan sorunlar ve atılması gereken adımlara dair konuları görüştüklerini belirterek, RTİB olarak Rusya'daki tüm sivil toplum kuruluşları ile görüş alışverişine devam edeceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.