Zorunlu BES'in detaylarını Şimşek anlattı

Zorunlu BES'in detaylarını Şimşek anlattı
Vatandaşların otomatik olarak kaydedileceği bireysel emeklilik sistemi ile ilgili Başbakan Yardımcısı Şimşek açıklama yaptı.

Bireysel Emeklilik Sistemi'ne otomatik katılım çalışmalarını tamamladıklarını ifade eden Şimşek, sistem hakkında ayrınıtılı açıklama yaptı; "Yeni işe girenler otomatik olarak, iş değiştirenler otomatik olarak bir süreliğine (4 veya 6 aylık bir süre) sisteme tabi tutulacak. Maaşlarından bir miktar kesilip kendi hesaplarına konulacak. Süre sonunda çalışan sistemde kalmak istemem derse çıkabilecek. İşveren kesintiyi alacak, kaynak işçinin adına yönetilecek.Biz bu adımla işçilere gelecekte sadece devletin emeklilik maaşına bağımlı kalmasını ortadan kaldırıyor olacağız. Vatandaşlarımızın cüzi de olsa gelirinden tasarruf etmesi kendi lehinedir."

MAAŞ OLARAK ALINIRSA DAHA ÇOK YÜKSEKLECEK

"Devlet olarak bir miktar katkıda bulunacak. Dünya uygulamalarında güçlü bir destek katkısı yok. Biz daha çok devlet katkısı üzerine kurgulanmış bir yapı olacak. Emeklilik kazandığınızda parayı toplu olarak isterseniz daha düşük, maaş olarak uzun vadeye yayarsanız daha yüksek. Sistemde uzun süre kalırsanız devlet katkısı daha çok olacak."

SÜREKLİLİK ARZ ETMEYECEK

"İş değiştiren ve yeni işe giren işçi kardeşlerin tamamı otomatik olarak girecek. Belli bir süre diyelim ki 6 ay kalacak. Bu süre sonunda gönüllülük esası olacak. Devlet katkıda bulunacak. Bu 90'lı yıllardaki zorunlu tasarruftan farklı süreklilik arz etmeyecek. Belli bir süreliğine.olacak. İşçinin hesabı işçinin tercihlerine göre yönetilecek. Devlet sadece katkıda bulunup denetimini yapacak."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.