Çipras saçmaladı!

Çipras saçmaladı!
Yunanistan'a geçen mültecilerin sayısında ciddi bir azalma olmasına rağmen Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras Türkiye'ye yüklendi.

Çipras, Türkiye'nin taleplerinin Ege denizinde Avrupa'ya göçmen ve mülteci taşıyan kaçakçıları önleme görevinde olan NATO gemileri için engel yarattığını iddia etti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşmesinin ardından basın toplantısında konuşan Çipras, engellerin arasında bölgeye tam operasyon erişimi verilmemesinin de olduğunu söyledi.

Çipras, "NATO görevinin, sorunun çözümüne katkı sağlaması için Yunanistan tüm çabayı sarf edecek" diye konuştu.

Reuters'ın haberine göre; Çipras, "Maalesef engellerin Türkiye'nin tek taraflı talepleri ve pozisyonundan kaynaklandığı net. Bu talep ve pozisyonlar bizim hava sahamızı ihlal sayısındaki artışla da ifade ediliyor" dedi.

NATO Mart ayında gemileri Yunanistan ve Türkiye'nin Ege'deki sularına göndermişti. Dün yapılan açıklamada NATO Türkiye'den Yunanistan'a giden göçmen sayısının önemli şekilde düştüğünü fakat kaçakçıların rotaları hızlı bir şekilde değiştirebildiğini, dolayısıyla yetkililerin güvenlik çabalarını çok erken sonlandırmamaları gerektiğini belirtti.

YUNAN DIŞİŞLERİ BAKANI: TÜRKİYE ANLAŞMAYI BAŞARIYLA UYGULUYOR

Çipras'ın bu açıklamalarına karşın Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias, Türkiye’nin, Avrupa Birliği (AB) ile vardığı düzensiz göçmenlere ilişkin anlaşmayı başarıyla uyguladığını söyledi.

Selanik’te konuşan Kocias, Türkiye ve AB arasındaki anlaşmanın olumlu sonuçlar getirdiğini belirtti.       

Kocias, “Görüşmelerde göçmenlerin iade konusunu da ele aldık ve Türkiye ile AB arasındaki anlaşmayı özel bir açıdan değerlendirdik. Tespit ettik ki, Türkiye bu dönemde anlaşmayı, diyebilirim ki, başarıyla uyguluyor. Bu anlaşma ile Türkiye ve Yunan adaları arasındaki insan hareketliliği büyük oranda azaldı” dedi.        

YUNANİSTAN'A GİDEN KAÇAK GÖÇMENLERİN SAYISINDA BÜYÜK DÜŞÜK

AB-Türkiye anlaşmasının ardından tehlikeli deniz yolculuğunu göze alarak Türkiye’den Yunanistan’a geçen mültecilerin sayısında azalma oldu. El Cezire Türk'ün Reuters'tan aktardığı habere göre; anlaşma çerçevesinde şu ana kadar 325 ‘düzensiz göçmen’ Türkiye’ye gönderildi. 103 Suriyeli mülteci de AB ülkelerine yerleştirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.