Milli’de çarpıcı Ergenekon ve açılım yazısı

Milli’de çarpıcı Ergenekon ve açılım yazısı
Milli Gazete’den Yusuf Kandemir, Hükümet’in Ergenekon ve açılım politikalarıyla ilgili zehir zemberek bir yazı kaleme aldı.

Yusuf Kandemir, AK Parti’nin yola Milli Görüş hareketini bölerek çıktığını belirterek “Yola Milli Görüş hareketini bölerek çıktılar. Aslında 28 Şubat sürecinin mağduru değil meyvesi idiler. Merhum Erbakan Hocamız bir yandan hakiki 28 Şubatçılarla tek başına mücadele edip, bir yandan da ordumuzun üzerine tir tir titrerken…Onlar Ergenekon ve Balyoz davalarıyla ülkemizin yegâne koruyucusu olan Türk Silahlı Kuvvetlerini hedefe koyup zayıflattılar” dedi.

Hükümet’in kendilerine, “Yapmayın etmeyin, kurunun yanında yaşı da yakmayın” diyenleri, “Ergenekoncu” ilan ettiğini ifade eden Kandemir, şöyle devam etti: “Suçluları tespit edin, cezasını verin, masumları bu işe bulaştırmayın” diyenleri, “Balyozcu” ilan ettiler. Bu davaların tek amacının Amerika karşıtı generallerin tasfiye süreci olduğunu söyleyen Milli Görüşün önde gelen isimlerine bile, “ulusalcı” iftirasını attılar. Şimdi de kalkmış sebep oldukları bütün o tahribatlardan, “aldatıldık” yalanlarıyla sıyrılabileceklerini sanıyorlar. Sözüm ona Milli orduya kumpas kurulduğunu itiraf ediyorlar…Ama bütün o projelerin baş aktörünün, on bir yıl boyunca ne istedilerse verdikleri “paralel yapı” olduğunu söylüyorlar. Oysa var olduğunu söyledikleri o paralel yapının mimarı da kendileriydi.”

Milli yazarı Yusuf Kandemir, Hükümet’in açılım süreciyle ilgili de çok çarpıcı tespit ve yorumlarda bulundu.

Kandemir şöyle yazdı:

“Milli ordunun yıpratılmasının ardından, bu sefer de çözüm süreci safsatasını başlattılar. İmralı’daki bebek katilini en yetkili ağızlarla övdüler. Hiç utanmadan bölücü başının kendilerine yol gösterdiğini söylediler. Tekmili birden otuz iki televizyondan bebek katilinin mektuplarını bu millete dinlettiler. Gazetelerinden ve köşelerinden, ellerinde binlerce vatan evlâdının kanı olan bir caniyi barış güvercini diye pazarladılar. Teröristin ayağına helikopterle hâkim gönderdiler… Dağdan inen eşkıyalara miting yaptırdılar, otobüslerle şehir turu attırdılar. Aman çözüm sürecimize zarar gelmesin diye operasyon yetkisini askerden aldılar, kendilerine bağlı bürokratlara verdiler. Ardından o bürokratlara talimatlar gönderdiler… Teröristlere operasyon yapılmamasını sağladılar. Süreç boyunca PKK’nın şehirlere silah ve bomba yığmasına, yolların altına mayın döşemesine, üzerine bir de sıcak asfalt atılmasına bile göz yumdular. Üstelik bütün bunların hepsini de yine kendi ağızlarıyla itiraf ettiler. Tünelin ucunun karanlık olduğunu söyleyenlerin, Milli birliğe kasteden hainler olduğunu açıkladılar. Şimdilerde yine sorumluluktan kurtulmak için, talimat yolladıkları bölgedeki kamu yetkililerinin, görevlilerini layıkıyla yapmadıklarını söylüyorlar. Uyguladıkları hatalı politikalar sonucu, otuz beş yıldır kafasına silah dayandığı halde, terör örgütünü ve uzantılarını kendi temsilcisi olarak kabul etmeyen Kürt halkını, göz göre göre kanlı örgütün kollarına ittiler. Sürecin sonunda PKK’nın askeri alanda, uzantılarının da siyasi alanda tarihin en güçlü dönemini yaşamasına sebep oldular…”

Hükümet’in şimdi de kalkıp zaten varlık sebebi bu millete hainlik etmek olan bir çeteyi(PKK), çözüm süreci dedikleri yalana ihanet etmekle suçladığını belirten Kandemir, “Bu kadar şehit ailesinin, bu kadar yetim çocuğun gözlerinin içine baka baka “yine aldatıldık” demeyi de ihmal etmiyorlar.  Hâlbuki on üç yıldır bu toprakları tek başlarına yönetiyorlar, dikensiz gül bahçesinde istedikleri gibi at koşturuyorlar. Fakat sebep oldukları yıkımların sorumluluğunu da bir türlü üstlenmiyorlar. Sürekli suçlayacak birilerini arıyorlar. Ellerindeki o devasa medya gücüyle önlerine geleni sürekli yaftalıyorlar. Hiç durmaksızın yeni yeni hainler üretiyorlar. Galiba bütün bunların ardından bizlere de, “on üç yıllık hükümetimiz hükümsüzdür, şanlı iktidarımız da sorumsuzdur” demek düşüyor” diye yazdı.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.