Yargıtay'dan flaş MHP kararı açıklaması

Yargıtay'dan flaş MHP kararı açıklaması
Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, MHP olağanüstü kurultay kararı hakkında "18. Hukuk Dairesi üyeleri vicdanlarıyla karar vermiştir ve MHP kurultay kararı kesindir" ifadelerini kullandı.

Cirit, "18. Hukuk Dairesi'nin MHP kurultayla ilgili kararında hukuki karmaşa yoktur. Vicdanlarıyla en doğru kararı vermişlerdir. Kurultay kararı ile ilgili eleştiriler haksız ve yanlıştır. MHP kurultay kararı kesindir" dedi.

Yargıtay, MHP'de olağanüstü kurultay olup olmayacağına yönelik tartışmalara dün son noktayı koyarak Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin MHP'de olağanüstü kurultay toplanmasına ilişkin kararını oy birliğiyle onamıştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de bu karar doğrultusunda 26 Haziran veya 10 Temmuz tarihlerinde seçimli olağanüstü kurultay kararı almıştı.

MHP'DE YARGI SÜRECİ

-Parti içi muhalefet, 543 delegeden imza toplayarak tüzük kurultayı yapılması için başvurdu. MHP Genel Merkezi ise kurultayın 2018 yılında yapılacağını ilan etti.

-Bunun üzerine muhalifler Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme de MHP'yi kurultaya götürecek 3 kişilik bir çağrı heyetinin görevlendirilmesine hükmetti.

-MHP Genel Merkezi ise Tosya ve Gemerek Asliye Hukuk Mahkemeleri'nden ihtiyati tedbir kararı çıkarttı.

-Muhalifler Tosya kararına itiraz edip bu kararı kaldırttı. Gemerek kararına itiraz ise sonuçlanmadı. Bu itirazın sonucu için Yargıtay kararı beklenmeye başlandı.

-Süreç devam ederken 25. İcra Müdürlüğü "Gemerek kararı geçerli" dedi. Muhalifler ise Ankara 2. İcra Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak 25. İcra Müdürlüğü'nün kararına itiraz etti. Mahkeme itirazı kabul etti.

-Bu kararın hemen ardından Gemerek Mahkemesi yeniden tedbir kararı aldı.

-Muhalifler 15 Mayıs'ta kurultayın yapılacağı otelin önünde gitti. Ancak Ankara Valiliği kurultayın yapılamayacağını belirterek toplanan muhaliflere izin vermedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.