Şehidin cenazesinde yaşananlar yürek yaktı

Şehidin cenazesinde yaşananlar yürek yaktı
Van'da hain teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit düşen Binbaşı Kıvanç Cesur'un cenazesinde yaşananlar yürek yaktı.

Van'da hain teröristlerin zırhlı araca düzenlediği roketatarlı saldırıda şehit düşen Muğlalı Binbaşı Kıvanç Cesur'un cenazesinde yaşananlar cenazeye katılanların yüreklerini yaktı.

ŞEHİDİN OĞLU BABASININ CENAZESİ ÖNÜNDE DURDU

Şehidin 1.5 yaşındaki oğlu Demir Alp Cesur'un babası Şehit Binbaşı Kıvanç Cesur'un tabutu önünde durması ve babasına veda etmesi yüreklerdeki ateşi alevlendirdi. 

Şehit Binbaşı Kıvanç Cesur'un cenazesini havalimanında, babası Remzi Cesur, ağabeyi Dr. Volkan Cesur ve yaklaşık 30 akrabası karşıladı. Muğla Valisi Amir Çiçek ile Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan ve üst düzey askeri yetkililer de şehidin cenazesini karşılamak için havalimanında yer aldı. Uçaktan indirilen cenaze Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze nakil aracını konuldu. 

Şehidin eşi Seda ve oğlu Demir Alp, VIP çıkışındaki karışıklıkta araç bulamayınca komutanlardan birinin komutanlardan birinin aracına bindirildi. Oluşturulan konvoyla şehit Cesur'un cenazesi önce hellalik alınması için babaevine ardından cenaze namazının kılınacağı yine Menteşe'deki Kurşunlu Camii'ne götürüldü.

SON DOKUNUŞ

Van'ın Çaldıran ile Ağrı'nın Doğubayazıt ilçeleri arasında Tendürek Dağı Soğuksu bölgesinde PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesiyle Çaldıran İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kıvanç Cesur ve yanındaki 5 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Binbaşı Kıvanç Cesur'un cenazesi, Van'daki törenin ardından memleketi Muğla'ya gönderildi. Havayoluyla Milas - Bodrum Havalimanı'na getirilen Şehit Binbaşı Kıvanç Cesur'un cenazesi, daha sonra Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'deki Emir Beyazıt Mahallesi'ndeki baba evinin önüne getirildi. Burada askerlerin omuzlarında bir süre taşıdığı şehit binbaşının cenazesi, daha sonra baba evinini önünde kurulan masaya konuldu. Oğlunun cenazesini bekleyen anne Feriştah Cesur, tabutu elini açarak karşıladı. Ardından gözyaşı döküp cenazeye sarıldı. 

Eşiyle aynı uçakta Muğla'ye gelen Seda Cesur ise 1.5 yaşındaki oğlu Demir Alp Cesur'u, görevlilerin isteğine rağmen biran olsun kucağından indirmedi. Sık sık eşinin tabutunu öpen ve fotoğrafını okşayan Seda Cesur, kucağındaki oğluna da babasının fotoğrafını ve tabutunu gösterdi. Yaşananları anlamaya çalışan küçük Demir Alp ise babasının cenazesine ve fotoğrafına dokunup çevresini izledi. Burada şehit asker için Kuran okunmasından ve dua edilmesinden sonra cenazesi, tören için İnönü Caddesi'ndeki Kurşunlu Cami'ne götürüldü. Şehit binbaşının cenazesi, yol boyunca Türk bayrakları asılı ev ve işyerinden çıkan vatandaşlar tarafından gözyaşı ve alkışlarla karşılandı.

6 GÜN ÖNCE TAYİN OLMUŞ

Van'ın Çaldıran İlçesi'nde şehit olan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kıvanç Cesur, memleketi Muğla'da, yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı. Baba evinin önündeki törenden sonra şehit binbaşının cenazesi, İnönü Caddesi üzerindeki Kurşunlu Cami'ne götürüldü. Camide şehit Binbaşı Kıvanç Cesur'un emekli öğretmen annesi Feriştah Cesur, emekli öğretmen baba Remzi Cesur, hemşire eşi Seda Cesur, kentte doktor ağabeyi Volkan Cesur taziyeleri kabul etti.

Acılı aileyi, cami meydanını dolduran vatandaşların yanı sıra Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Muğla Valisi Amir Çiçek, CHP'li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, AK Parti Milletvekilleri Nihat Öztürk, CHP Milletvekilleri Akın Üstündağ, Ömer Süha Aldan, MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan ve siyasi parti temsilcileri, askerler yalnız bırakmadı. 

ANNESİNİN BİR TANESİ

Cenaze töreni öncesinde şehit binbaşının 1.5 yaşındaki oğlu Demir Alp Cesur, tabutun yanında ve meydanda yaşananlardan habersiz oynadı. Bu durum hem yakınlarını, hem de töreni katılanları hüzne boğdu. Küçük Demir Alp, babasının tabutu başında saygı nöbeti tutan askerlerin de taklidini yaptı, onlar gibi yürüdü. Anne Feriştah Cesur, meydanın çevresine asılı oğlunun fotoğraflarını görünce, “Her yerde oğlumun resmi var. Muğla'nın her yerinde asmışlar. Annesinin bir tanesi" dedi.

Şehit eşi Seda Cesur da, kendisine başsağlığı dileğinde bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'ye, “İnşallah Türkiye'de, her şey düzene girer" dedi.

Şehit Binbaşı Kıvanç Cesur için ikindi namazı sonrasında cenaze namazı kılındı. Şehit binbaşının tabutu silah arkadaşlarının omuzlarında İnönü Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na kadar taşındı. Bu anlarda anne Feriştah Cesur, tabutun hemen arkasından hiç ayrılmayıp, elleriyle tabuta dokundu. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi de, şehit babası Remzi Cesur'un elinden tuttu. Şehidin cenazesi taşındığı sırada vatandaşların da gözyaşı döktükleri görüldü. Şehit binbaşı Kıvanç Cesur'un cenazesi, Muğla Yenişehir Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi.

EŞİNİ SON KEZ ARAMIŞ

Kıvanç Cesur'un şehit olmadan önce yaşadıklarını da arkadaşları anlattı. PKK'lı teröristlerin TIR'ları ateşe vermesinden sonra yola çıkan şehit binbaşının eşi Seda Cesur'u telefonla aradığı ve operasyona çıktığı bilgisini verdiği öğrenildi. Şehit Binbaşı Kıvanç Cesur'un eşine, “Operasyona çıkıyorum. Telefonu açamazsam merak etme" diye son sözlerini söylediği aktarıldı. Şehit binbaşının ayrıca geçen ekim ayında izne geldiği Muğla'da görüştüğü arkadaşları ve yakınlarından helallik aldığı öğrenildi. Şehit binbaşının ayrıca iki yıldır Çaldıran'da görev yaptığı, geçen Cuma günü ise tayininin Bartın'a çıktığını öğrendiği arkadaşları tarafından ifade edildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.