Yeni Şafak yazarından kurultay tavsiyesi

Yeni Şafak yazarından kurultay tavsiyesi
Bilmeceye dönen MHP kurultayı için bir öneri de Yeni Şafak yazarı Faruk Aksoy’dan geldi. Aksoy Bahçeli’den muhalifleri partiden ihraç etmeleri yerine sayılarını artırarak muhaliflerin oylarını bölmelerini tavsiye etti.

Yeni Şafak’taki köşesinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin muhalif adayları partiden ihraç etmesinin tarihi hata olacağını dile getiren Faruk Aksoy, “Genel merkez, korsan kurultay girişimiyle açığa çıkan muhalefet çatlağını iyi kullanamazsa, muhaliflerin MHP'yi ele geçireceği gün gibi ortada. Devlet Bey, muhafazakar milliyetçileri Koray Aydın, Atatürkçüleri de Ümit Özdağ üzerinden birleştirmeli ve karşı tarafı da mümkünse iki hatta üç adaya bölmelidir. Ya da en azından Ümit Özdağ ve Koray Aydın'ı yanına alarak, Meral Akşener üzerindeki birleşmeyi engellemektir.” diye yazdı.

Aksoy’un makalesinin ilgili kısmı şöyle:

Bahçeli, MHP'nin başında kalmak istiyorsa, yapacağı şey, muhalif adayları ihraç etmek değil, sayılarını çoğaltmaktır.

Ya da en azından Ümit Özdağ ve Koray Aydın'ı yanına alarak, Meral Akşener üzerindeki birleşmeyi engellemektir.

Genel merkez, korsan kurultay girişimiyle açığa çıkan muhalefet çatlağını iyi kullanamazsa, muhaliflerin MHP'yi ele geçireceği gün gibi ortada.

Doğrusunu söylemek gerekirse, Ak Parti açısından, MHP'nin başında olacak kişinin isminden çok, “başkanlık sistemine” destek verip vermemesi önemlidir.

Bunu Bahçeli de biliyor ve hatta partisindeki dengeleri koruma adına “başkanlık sistemi” konusunda istekli olmadıklarını söylüyor, son zamanlarda.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum