Yıldırım'dan Almanya açıklaması

Yıldırım'dan Almanya açıklaması
Azerbaycan'da gazetecilerin sorularını cevaplayan Başbakan Yıldırım, Almanya'nın 1915 kararı hakkında 'yok hükmündedir' ifadesini kullandı.

 

Başbakan Binali Yıldırım, Alman parlamentosunun 1915 olaylarıyla ilgili aldığı karara tepki göstererek, "bu karar bizim için yok hükmündedir, Türkiye-Almanyailişkileri yara almıştır" dedi. 

Azerbaycan'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, terörle mücadele konusuna ve AYM'nin dokunulmazlıklar kararına ilişkin soruları da yanıtladı.

Yıldırm şunları söyledi:

ALMANYA PARLAMENTOSU'NDAKİ KARAR

Dün itibari ile Almanya'da kabul edilen sözde soykırımı kınayan tasarı vardı. Bu tasarı konusunda gerekli tepkiyi koyduk. Talihsiz karardır. Türkiye-Almaya ilişkileri yara almıştır. Alınan karar bizim için yok hükmündedir. Asla dikkate almayız. 

TERÖR ÖRGÜTÜNÜ BU ÜLKEDE ASLA BARINDIRMAYACAĞIZ

Bir çok il merkezinde operasyonlar sonlandırıldı. Arama-tarama faaliyetleri devam ediyor. Terör örgütü bölgeyi terk ederken tuzaklar yapıyor. Sivil vatandaşlarımızın canına zarar vermek adına buralarda biraz daha arama faaliyetleri devam edecek. Terör örgütünü bu ülkede asla ve asla barındırmayacağız.

AYM'NİN KARARIYLA TESCİL EDİLMİŞ OLDU

Bu şu demektir. Meclis'in aldığı kararının Anayasa'ya aykırı olmadığı tescil edilmiş oldu. Bir yandan dokunulmazlıklar kalksın diye bağıracaksınız. Karar alınınca soluğu mahkemede alacaksınız. Herkes şunu bilmeli ki terör örgütüne destek vermek, alçak faaliyetlerini övmek suçtur. Bu suçu işleyenler de bedelini ödemelidir. Aksi halde şehit olanlarımızın ruhu rahat etmez. Türkiye bir hukuk devleti. Hukukun gereği neyse yapılacak. Bir intikam duygusu içinde kimse olmamalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum