Kamu çalışanlarına sıcak hava izni

Kamu çalışanlarına sıcak hava izni
Osmaniye Valiliği, özürlüler, hamileler, kronik hastalığı olanlar sürekli ilaç kullanan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara sıcak hava izni verildiğini duyurdu.

 

 

 

Osmaniye'de hava sıcaklığı sebebiyle özürlüler, hamileler, kronik hastalığı olanlar sürekli ilaç kullanan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların 24 Haziran 2016'da izinli sayılmalarına karar verilildi.

''İNSAN SAĞLIĞI ÜZERİNDE ETKİLİ OLACAK''

Vali Yardımcısı Süleyman Yılmaz başkanlığında olağanüstü toplanan İl Hıfzıssıhha Meclisinin aldığı kararlara ilişkin yapılan açıklamada, Meteoroloji İl Müdürlüğü tarafından sıcaklık artışının nemle birlikte insan sağlığı üzerinde etkili olabileceğinin belirtildiği hatırlatıldı.

Meclisin bir dizi kararlar aldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 

Aşırı sıcaklardan en fazla etkilenebilecek gruplardan özürlüler ve hamile olanlarla, kronik (şeker, kalp damar, beyin damar hastalıkları, psikolojik, kronik solunum sistemi, karaciğer, böbrek) hastalıkları olanlar ile sürekli ilaç kullanan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların 24 Haziran 2016 günü bir gün süreyle idari izinli sayılmalarına oy birliği ile karar verilmiştir.

Açıklamada, yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle kamu kurum ve kuruluşları tarafından halk sağlığının korunması yönünde gerekli tedbirlerin alınması kararının da alındığı aktarıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.