Cumhuriyet'in 'adliyede tilavet' hazımsızlığı

Cumhuriyet'in 'adliyede tilavet' hazımsızlığı
Cumhuriyet Gazetesi Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nin mescidinde Cuma namazı öncesinde düzenlenen Kur'an tilavetini ve koridorlardaki halıları hazmedemedi

Cumhuriyet Gazetesi Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nin mescidinde düzenlenen Kur'an'ı Kerim tilavetini hazmedemedi. Haberi ön sayfadan giren Cumhuriyet adliyenin -hem de özel bir günde de değil Cuma namazı öncesi- koridorlarının halılarla kaplanmasını camiye benzetti. Çoğunluğu Müslümanlardan oluşan bir ülkede hakim ve savcılarında Müslüman olabileceğini unutan Cumhuriyet Ramazan ayında Çağlayan Adliyesi'nde Cuma namazına yoğun katılımın olmasını hem de o gün tilavet için gelen kişi nedeniyle bu durumun hakim ve savcılara duyurulmasını hazmedemedi.

Haberde şu ifadeler kullanıldı:

"İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nin mescidinde Hafiz Selman Okumuş ve ekibinin katılımıyla Kuranıkerim tilaveti düzenledi. Hâkim ve savcıların davetli olduğu etkinlik için adliyenin 6. bodrumunun koridoru halılarla kaplanarak cuma namazı öncesi koridor cami avlusuna çevrildi. Hâkim ve savcıların harem-selamlık düzenle katıldığı tilavet etkinliğinde koridora da hoparlörlerle Kuranı Kerim dinletilmesi dikkat çekti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan hâkim ve savcılara “Bugün saat 12.15’te A1-Blok -6. Kat Adliyemiz mescidinde Hafız Selman Okumuş ve ekibinin katılımıyla Kuranıkerim tilaveti yapılacaktır. Tüm hâkim ve cumhuriyet savcılarımız davetlidir” mesajı gönderildi."

Habervaktim.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum