Vatandaşlar yastık altındaki birikimlerine başvurdu

Vatandaşlar yastık altındaki birikimlerine başvurdu
TOKİ'nin belli şartları yerine getiren borçlularına, kalan borçlarını peşin ödemeleri halinde yüzde 20 indirim sunulduğunu, kampanyaya katılan vatandaşlarının çoğunun yastık altındaki birikimlerine başvurduğunu söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Ergün Turan, bu kampanya çerçevesinde 350 milyon lira toplandığını, bunun az bir kısmının banka kredisi olduğunu söyledi.

30 EYLÜLE KADAR SÜRÜYOR

Turan, şöyle konuştu:

"Bize geçmişte borçlanan yaklaşık 240 bin vatandaşımız var. Bunların 175 binini ilgilendiren kampanya yaptık. Niye 175 bini ilgilendiriyor da 240 bini ilgilendirmiyor? Bu teknik bir detay, belli süreler var orada. İnşaallah, 30 Eylül'e kadar süre verdik. Çoğu alt gelir grubundan sosyal konut alan vatandaşlarımız. 

BANKA PAYI DÜŞÜK

Kampanyanın son günlerinde ilginin artmasını bekliyoruz, ama dün itibarıyla 12 günlük rakamımız, yaklaşık 7 bin 500 vatandaşımız bu kampanyaya müracaat etti. Vatandaşlar yaklaşık 350 milyon lira kampanyaya para yatırdı ve borçlarını sıfırladı. Şu ana kadar kapatılan 350 milyonun yaklaşık 250 milyonu banka kredisiyle kapatılmadı, yine yastıkaltı para geldi. Vatandaşımız birikimlerini konut borcunu ödemek için kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.